Home / Administratie en advies voor festivals en evenementen

Administratie en advies

AXP Adviseurs heeft in de afgelopen jaren een dienst ontwikkeld die we Event Accounting zijn gaan noemen. Wij verzorgen de  administratie en belastingaangiften van kortdurende evenementen, zoals festivals, concerten, beurzen en sportwedstrijden, ‘plug-and-play’. Niet alleen de grote gevestigde festivals en evenementen worden door AXP Adviseurs begeleidt. Maar wij stellen onze kennis en ervaring ook graag ter beschikking van startende creatieve ondernemers.

Risico’s 

Het organiseren van een festival of evenement is voor ondernemers niet zonder risico’s. Uit de praktijk blijkt dat 60% van alle festivals in Nederland afsluiten met een tekort op hun begroting. Een goede voorbereiding waarin alle mogelijke risico’s zijn ingecalculeerd, kan veel ellende en teleurstelling voorkomen.

Rechtsvorm

Een stichting, B.V., C.V. of eenmanszaak? AXP Adviseurs B.V. adviseert welke rechtsvorm het beste past bij de omvang, organisatie en risico’s. Wij begeleiden ondernemers bij het opzetten en inrichten van de best passende rechtsvorm en structuur.

Organisatie

De organisatie wordt over het algemeen gedragen door goedwillende vrijwilligers. Die worden aangestuurd met een relatief klein team. Daardoor is er onvoldoende grip op geldstromen en de verantwoording daarvan. Denk alleen al aan kaartverkoop en opbrengsten uit horeca. Fiscale risico’s worden structureel onderschat. Onvoldoende kennis van specifieke regels met betrekking tot omzetbelasting en loonbelasting kan leiden tot onverwachte tegenvallers in de begroting. Zelfs jaren later nog. Bij grotere gesubsidieerde evenementen is meestal een subsidieverantwoording met accountantsverklaring vereist.  De controlerende accountant vindt onvoldoende grondslag in de administratieve verantwoording om een goedkeurende verklaring af te kunnen geven. De subsidieverstrekker kan dan niet anders, dan achteraf de subsidie verlagen of zelfs intrekken.

Focus

AXP levert de complete digitale administratie infrastructuur, inclusief betaalsystemen voor het evenement. Inclusief alle fiscale ‘compliance’ en ‘assurance’. Onze dienst is bijzonder goed schaalbaar en in te zetten voor alle type organisaties.

Om een juiste inschatting te maken van de opbrengsten (vaak uit horeca en kaartverkoop) en kosten (inkoop horeca, infrastructuur, beveiliging etc)  heeft het organisatie-team behoefte aan informatie waarmee kan worden gebenchmarkt. AXP Adviseurs heeft deze data beschikbaar waardoor er doelgericht kan worden begroot.  Wij maken risico’s inzichtelijk en beheersbaar voor de organisatie. Met als resultaat, meer focus bij het op de kaart zetten van een financieel gezond evenement.

Advies

Een groot aantal evenementen maakt gebruik van onze kennis en data. Wij adviseren ad-hoc over met name fiscale zaken. Actueel zijn onderwerpen als de aftrekbaarheid van btw op ingekochte catering-diensten en de fiscale gevolgen van het ter beschikking van kleding aan vrijwilligers. De parate kennis van btw regels is meestal beperkt en wordt meestal teveel btw afgedragen. De investering in goed advies levert geld op en voorkomt onnodige zorgen!

Contact

AXP Adviseurs B.V. biedt vanuit haar kantoren in Amsterdam en Rotterdam dienstverlening voor evenementen en festivals.Neem vrijblijvend eens contact met ons op en ontdek wat wij voor uw evenement kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

image
https://www.axp.nl/wp-content/themes/solidbox/
https://www.axp.nl/
#0000000
style3
scroll
Berichten laden...
/home/axp/public_html/
#
on
none
aan het laden
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off
Enter your email here
off
off