Home / Sport- media & Entertainment

  Administratieve en fiscale dienstverlening voor artiesten, sporters en kunstenaars.

  AXP Adviseurs B.V. is een administratiekantoor, gespecialiseerd in (internationale) dienstverlening voor zelfstandigen en bedrijven actief in de sectoren sport, media & entertainment. Wij verzorgen de internationale administratie, binnenlandse- en buitenlandse belastingaangiften en advisering voor zelfstandigen, zoals: sporters, uitvoerend artiesten en musici, dj’s, schrijvers en fashionmodellen ( https://axpformodels.com ) Maar ook voor bedrijven zoals filmproducenten, muziekuitgevers, theaterproducenten en boekingskantoren. AXP werkt zowel voor de Nederlandse en Belgische top. Maar ook beginnend talent is bij ons welkom. De ervaring leert dat juist in het begin van carrières goed advies heel belangrijk is.

  Administratie artiesten

  Er zijn maar enkele andere bureau’s in Nederland die op hetzelfde niveau als AXP Adviseurs B.V. de internationale boekhouding voor uitvoerend artiesten verzorgen. Daar komt namelijk nogal wat bij kijken. Elk land kent haar eigen regels voor artiesten en sporters. De boekhouding moet daarop ingericht zijn. Bijvoorbeeld op de vraag welke kosten in elk land aftrekbaar zijn. En welke belasting een specifiek land mag inhouden over de gage van een artiest? AXP heeft een administratiesysteem waarmee alle inkomsten en uitgaven per land snel en efficiënt verwerkt kunnen worden. Zo voorkomen wij onduidelijkheid doordat wij snel kunnen bijsturen als bepaalde zaken niet goed lopen. Verder zorgen wij ervoor dat een artiest voldoet aan alle btw regels, zowel bij de facturatie van shows als de verwerking van inkoopfacturen in EU landen.

  Buitenlandse belastingen en witholding tax

  Onze fiscale afdeling heeft uitgebreide kennis van alle land-specifieke belasting regels. Wij weten van elk land of zij gerechtigd zijn belasting in te houden op de gage van een artiest. En als zij daartoe gerechtigd zijn of het dan toch mogelijk is die inhouding te voorkomen. Dat kan vaak vooraf met de juiste formulieren. Maar soms ook achteraf door het vrijwillig of  verplicht indienen van een aangifte. Een voorbeeld daarvan is Canada.

  Internationaal netwerk top accountants en taxadvisors

  AXP beschikt over een internationaal netwerk van top adviseurs. Met name in New York werken wij vanuit onze eigen desk samen met gerenommeerde CPA’s and business-managers die de grootste internationale artiesten tot hun clientèle rekenen.

  Royalty’s

  Intellectuele rechten zijn naast de inkomsten uit optredens de grootste bron van inkomen voor artiesten. AXP structureert royalty’s optimaal. Wij werken samen met partijen die gespecialiseerd zijn in de inning van naburige rechten en royalty’s. Vooral beginnende artiesten verliezen vaak veel geld door in zee te gaan met onbetrouwbare partijen. De inning van royalty’s is ondoorzichtig en daardoor fraude gevoelig. Wij informeren je graag over welke bedrijven op een eerlijke manier werken.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  image
  https://www.axp.nl/wp-content/themes/solidbox/
  https://www.axp.nl/
  #0000000
  style3
  scroll
  Berichten laden...
  /home/axp/public_html/
  #
  on
  none
  aan het laden
  #
  Sort Gallery
  on
  yes
  yes
  off
  off
  off
  Enter your email here
  off
  off