Aangifte omzetbelasting

Neem contact op

Aangifte omzetbelasting

Ben je als ondernemer BTW-plichtig? Dan moet je periodiek omzetbelasting aangifte doen. Dit wil zeggen dat je aangeeft hoeveel BTW je hebt berekend aan je klanten en welke BTW je kan terugvragen aan de belastingdienst. Je kunt ervoor kiezen om je omzetbelasting aangifte per maand, per kwartaal of per jaar te doen. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? AXP Adviseurs, hét advies- en administratiekantoor voor bijzondere ondernemers, helpt je graag verder!

aangifte-omzetbelasting

Aangiften omzetbelasting zelf regelen?

Je kunt de aangifte van je omzetbelasting zelf regelen, bijvoorbeeld via het beveiligde gedeelte van de belastingdienst of via digitale aangiftesoftware. Toch zijn er veel ondernemers die deze klus ervaren als vervelend werk en niet goed op de hoogte zijn van welke voordelen of aftrekposten ze kunnen profiteren. Wij snappen als geen ander dat je het liefste bezig wilt zijn met waar je goed in bent, namelijk ondernemen! Laat ons daarom helpen bij je omzetbelasting aangifte! Onze adviseurs zijn precies op de hoogte welke verschillende aftrekposten in jouw voordeel kunnen werken. Daarnaast ben je er zo zeker van dat je aangifte goed én op tijd wordt ingediend!

Wanneer doe je aangifte van je omzetbelasting?

In principe is het mogelijk om elk kwartaal aangifte voor omzetbelasting te doen. Er zijn echter ook uitzonderingen. Denk hierbij aan de kleineondernemersregeling (KOR). Per 1 januari 2020 is de kleineondernemersregeling veranderd. Er is nu geen sprake van belastingvermindering, maar een btw-vrijstelling. Verwacht je in 2022 een maximale omzet van € 20.000 per jaar, dan kom je in aanmerking voor de nieuwe KOR.

Hulp nodig?

Bij AXP Adviseurs staan we voor je klaar om je te ondersteunen bij het doen van omzetbelasting aangifte. Wil je wat meer weten over onze diensten? Bij AXP Adviseurs helpen we je graag! Maak geheel vrijblijvend een afspraak.

Contact met ons administratiekantoor in Amsterdam

+31 0(20) 280 7050amsterdam@axp.nl
+31 (0)10 492 1075rotterdam@axp.nl

Liever teruggebeld worden?

Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*