Contact

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Maak tijdens kantoortijden telefonisch een afspraak of buiten kantoortijden middels een e-mail. Als u uw telefoonnummer achterlaat bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Amsterdam

AXP Adviseurs Amsterdam B.V.

Gatwickstraat 33
1043 GL Amsterdam

Email: amsterdam@axp.nl
Telefoon: +31 (0)20 330 8785

Rotterdam

AXP Adviseurs B.V.

Maaskade 160A
3071 NR Rotterdam

Email: rotterdam@axp.nl
Telefoon: +31 (0)10 492 1075

New York

AXP Desk New York/ AXP4Models B.V.

228 East 45th Street Suite 9E
New York NY 10017

Email: newyork@axp.nl
Telefoon: +1 347 4822 866

Geschiedenis Noordereiland

Onze Rotterdamse vestiging bevindt zich op een zeer bijzondere locatie met een noemenswaardige geschiedenis. Wat begon als een zandplaat veranderde tussen 1880 en 1890 in een eiland toen de Noorderhaven werd gegraven. Daarmee was het Noordereiland geboren. Grote namen uit de geschiedenis, zoals Thorbecke en Heemskerk waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit Rotterdamse gebied.

Met de vestiging van verscheidene fabrieken, de bouw van draaibruggen en de komst van een hotel en een café werd het Noordereiland een steeds belangrijker gebied in de Rotterdamse haven.
Tussen 1926 en 1929 kwamen de Hef en de Koninginnebrug in de plaats van de draaibruggen. Hoewel deze bruggen niet meer in gebruik zijn, prijken deze nog steeds in het Rotterdamse aangezicht.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag het Noordereiland in de frontlinie in het verzet tegen de Duitsers. Na vier dagen lang verzet door de mariniers bij de Willemsbrug werd het eiland in 1940 alsnog bezet toen Rotterdam capituleerde na het bombardement. Grote delen van het eiland waren in vlammen opgegaan.

Ook in 1953 kreeg het eiland het zwaar te verduren toen grote delen ervan blank kwamen te staan tijdens de Watersnoodramp. Als gevolg hiervan trokken winkels en bedrijven weg van het Noordereiland, en daarmee ook het overgrote deel van de bevolking. Het eiland diende nu vooral nog als werklocatie voor de Erasmusbrug.

Meer lezen over de geschiedenis van het Noordereiland? Bezoek dan deze website:

Geschiedenis Noordereiland

image
https://www.axp.nl/wp-content/themes/solidbox/
https://www.axp.nl/
#0000000
style3
scroll
Berichten laden...
/home/axp/public_html/
#
on
none
aan het laden
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off
Enter your email here
off
off