Belastingaangifte doen

Neem contact op

Als ondernemer krijg je er gegarandeerd een keer mee te maken: belastingaangifte doen. Daarvoor is het – uiteraard – belangrijk dat je administratie goed op orde is. Maar welke soorten aangiften zijn er eigenlijk? En waar heb je precies recht op? AXP Adviseurs, hét administratiekantoor voor bijzondere ondernemers, helpt je graag verder!

belastingaangifte doen

Aangiften inkomstenbelasting

Waarom hulp bij de aangifte inkomstenbelasting, dit wordt toch altijd door de belastingdienst grotendeels ingevuld? Helaas, voor ondernemers is dit niet het geval. Elke ondernemer dient de winst die zij uit hun onderneming halen aan te geven in de aangifte inkomstenbelasting. Dit wordt ook wel de winstaangifte genoemd. Voor ondernemers gelden er met betrekking tot de inkomstenbelasting veel specifieke bepalingen en en faciliteiten. Niet zo gek als je daarbij iets over het hoofd ziet. Daarnaast biedt de inkomstenbelasting biedt volop adviesmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld fiscaal partnerschap overwegen, het vermogen verlagen naar box 3 en dan hebben we het nog niet eens gehad over de eigen woning. Bovendien kan het goed plannen van aftrekposten z’n vruchten afwerpen. Gelukkig staan onze  belastingadviseurs en aangiftemedewerkers voor je klaar om ervoor te zorgen dat je niets misloopt!

Aangiften vennootschapsbelasting

Vaak is er binnen de fiscale wetgeving voldoende mogelijkheden om de belastingdruk van vennootschappen te verlagen. Bovendien zou de belastingdruk binnen concernverband en in de relatie DGA-Holding B.V. kunnen worden verlaagd. Dit kan bijvoorbeeld door de toerekening van kosten en winst op vennootschapsniveau te optimaliseren. Ons team heeft een zeer goede naam bij de belastingdienst en we vertegenwoordigen onze klanten bijvoorbeeld ook in bezwaar en beroepsprocedures.

Uiteraard geven we ook advies over andere zaken die betrekking hebben op de aangifte vennootschapsbelasting. Denk hierbij aan het aangaan of juist verbreken van een fiscale eenheid, toepassing van de innovatiebox en het benutten van fiscale verliezen. Ook zijn wij ondernemers die op internationaal niveau actief zijn van dienst bij het voorkomen van dubbele belastingheffing.

Hulp nodig?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het doen van belastingaangifte? Of heb je een vraag over onze andere dienstverlening? Bij AXP Adviseurs helpen we je graag! Maak geheel vrijblijvend een afspraak.

Contact met ons administratiekantoor in Amsterdam

+31 0(20) 280 7050amsterdam@axp.nl
+31 (0)10 492 1075rotterdam@axp.nl

Liever teruggebeld worden?

Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*