Hi, How Can We Help You?
  • Amsterdam: +31 (0)20 280 7050
  • Rotterdam: +31 (0)10 492 1075

Administratie & advieskantoor voor Advocatuur & Notariaat

Administratie & advieskantoor voor Advocatuur & Notariaat

AXP is specialist in administratie & belastingadvies op gebied van advocatuur en notariaat.

AXP adviseurs, met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, is gespecialiseerd in administratieve- en fiscale dienstverlening voor de advocatuur en het notariaat. Voor beiden zijn goede branchepakketten op de markt, waarmee elk kantoor de urenadministratie en financiële administratie zelf kan verzorgen. Deze branchepakketten zijn gekoppeld aan onze online administratiesoftware. Zo kunnen wij altijd meekijken en de administratie controleren en afsluiten.

In de advocatuur wordt vaak niet goed gestuurd op liquiditeit. Onderhanden werk inclusief verschotten lopen teveel op, uren worden niet tijdig gefactureerd, er worden onvoldoende declarabele uren gemaakt en declaraties staan te lang open.

Zo dient er een focus te zijn op liquiditeit, het beheersen van onderhanden werk en het doorfactureren van verschotten. AXP begeleidt kantoren in de advocatuur en het notariaat bij het optimaliseren van hun rendement en liquiditeit door administratieve processen eenvoudig en slim in te richten.

Wat biedt AXP?

Branche specifieke pakketten.

Om de administratie voor advocatuur en notariaat zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, adviseren wij gebruik te maken van branche specifieke (cloud)pakketten, zoals Advocaat Centraal, Basenet, CCLaw en Compenda. Hierdoor kunt u zelf uw gehele administratie voeren. Deze pakketten bieden u onder andere de mogelijkheid tot urenregistratie, registratie van verschotten, facturatie en debiteurenbeheer. Wat onze dienstverlening nog efficiënter maakt, is dat deze pakketten gekoppeld zijn aan software voor financiële administratie (Twinfield, Exact). Hierdoor worden al uw mutaties rechtstreeks verwerkt in de administratiesoftware. Wel zo gemakkelijk.
In onze administratiesoftware worden bankmutaties automatisch verwerkt. Inkoopfacturen worden ingelezen via Basecone. Verwerkt u liever zelf uw administratie? Ook dat is mogelijk bij AXP. Wij kijken dan alleen met u mee.

Grip op onderhanden werk

In het proces van opdrachtbevestiging tot factuur zit veel geld vast. Nog niet gefactureerde uren, of nog erger, bestede maar niet declarabele uren leggen druk op uw liquiditeit. Inzicht in de kwaliteit en een snelle doorloop van urenbesteding naar  de betaling van uw factuur leidt ertoe dat u grip heeft op het geld in uw onderneming.

Volledig dienstenpakket

Naast administratieve dienstverlening, stellen wij uw jaarrekeningen samen, verzorgen uw aangiften btw, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting, salarisadministratie en aangiften loonbelasting. En tenslotte geven wij (fiscaal)advies op maat. Wij bieden u de beste dienstverlening tegen een nette, vaste prijs. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Weinig administratieve belasting

Met onze gerichte focus op de administratie voor advocatuur en notariaat nemen wij uw organisatie onnodig administratief werk uit handen. Hierdoor kunt u zich weer volledig richten op uw vak en winstgevendheid. Dat is immers ook waar u zich het liefst mee bezig houdt.

Gericht advies

Voor gericht advies wat betreft uw organisatie kunt u altijd bij ons terecht. Zo adviseren wij u bij het starten van een advocatenkantoor, bij overnames, bij verkoop van uw kantoor en bij het aangaan en verbreken van samenwerkingsverbanden.

Ben jij een echte ondernemer?
Dan pas je bij ons.