Administratie & advieskantoor voor Advocatuur & Notariaat

Neem contact op

AXP is specialist in administratie & belastingadvies op gebied van advocatuur en notariaat

AXP Adviseurs, met administratiekantoren in Amsterdam en Rotterdam, is gespecialiseerd in administratieve- en fiscale dienstverlening voor de advocatuur en het notariaat. Voor beiden zijn goede branchepakketten op de markt, waarmee elk kantoor de urenadministratie en financiële administratie zelf kan verzorgen. Deze branchepakketten zijn gekoppeld aan onze online administratiesoftware. Zo kunnen wij altijd meekijken en de administratie controleren en afsluiten.

In de advocatuur wordt vaak niet goed gestuurd op liquiditeit. Onderhanden werk inclusief verschotten lopen teveel op, uren worden niet tijdig gefactureerd, er worden onvoldoende declarabele uren gemaakt en declaraties staan te lang open.

Zo dient er een focus te zijn op liquiditeit, het beheersen van onderhanden werk en het doorfactureren van verschotten. AXP begeleidt kantoren in de advocatuur en het notariaat bij het optimaliseren van hun rendement en liquiditeit door administratieve processen eenvoudig en slim in te richten.

Wat biedt AXP?

Branche specifieke pakketten

Om de administratie voor advocatuur en notariaat zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, adviseren wij gebruik te maken van branche specifieke (cloud)pakketten, zoals Advocaat Centraal, Basenet, CCLaw en Compenda. Hierdoor kun je zelf je gehele administratie voeren. Deze pakketten bieden je onder andere de mogelijkheid tot urenregistratie, registratie van verschotten, facturatie en debiteurenbeheer. Wat onze dienstverlening nog efficiënter maakt, is dat deze pakketten gekoppeld zijn aan software voor financiële administratie (Twinfield, Exact). Hierdoor worden al je mutaties rechtstreeks verwerkt in de administratiesoftware. Wel zo gemakkelijk.

In onze administratiesoftware worden bankmutaties automatisch verwerkt. Inkoopfacturen worden ingelezen via Basecone. Verwerk je liever zelf je administratie? Ook dat is mogelijk bij AXP. Wij kijken dan alleen met je mee.

Weinig administratieve belasting

Met onze gerichte focus op de administratie voor advocatuur en notariaat nemen wij jouw organisatie onnodig administratief werk uit handen. Hierdoor kun je je weer volledig richten op jouw vak en winstgevendheid. Dat is immers ook waar je je het liefst mee bezig houdt.

Grip op onderhanden werk

In het proces van opdrachtbevestiging tot factuur zit veel geld vast. Nog niet gefactureerde uren, of nog erger, bestede maar niet declarabele uren leggen druk op je liquiditeit. Inzicht in de kwaliteit en een snelle doorloop van urenbesteding naar de betaling van je factuur leidt ertoe dat je grip hebt op het geld in jouw onderneming.

Volledig dienstenpakket

Naast administratieve dienstverlening, stellen wij je jaarrekeningen samen, verzorgen je aangiften btw, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting, salarisadministratie en aangiften loonbelasting. En tenslotte geven wij fiscaal en bedrijfsadvies op maat. Wij bieden je de beste dienstverlening tegen een nette, vaste prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Gericht advies

Voor gericht advies wat betreft jouw organisatie kun je altijd bij ons terecht. Zo adviseren wij je bij het starten van een advocatenkantoor, bij overnames, bij verkoop van jouw kantoor, bij het aangaan en verbreken van samenwerkingsverbanden en strategie & marketing.

Onze werkwijze

Persoonlijk

Wij kennen en begrijpen de klant. Wij zijn proactief, pragmatisch en oplossingsgericht.

Coachend

Wij delen informatie, gaan met elkaar in gesprek en halen het beste uit jou als ondernemer naar boven. AXP denkt meer dan in cijfers alleen en zet nét dat stapje extra. En dat merken onze klanten.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Wij besteden aandacht aan coaching en begeleiding van onze betrokken en gemotiveerde medewerkers. Als team AXP halen we het beste uit jou als ondernemer.

Ben jij een echte ondernemer?
Dan pas je bij ons.