Hulp bij belastingaangifte

Neem contact op

Zeker als ondernemer zijnde zul je er een keer aan moeten geloven: het doen van belastingaangifte. Maar wist je dat er verschillende soorten aangiften zijn? Goed dus om te weten wat de verschillen zijn én waar jij precies recht op hebt. Bovendien is het belangrijk dat je administratie in orde is wanneer je aangifte gaat doen. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het doen van belastingaangifte? Het team van AXP, hét administratie- en advieskantoor voor bijzondere ondernemers staat voor je klaar!

hulp bij belastingaangifte

Aangiften inkomstenbelasting

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je hulp nodig zou hebben bij de aangifte inkomstenbelasting. Dit wordt namelijk toch grotendeels al door de Belastingdienst ingevuld? Jammer genoeg geldt dit niet voor ondernemers. Als ondernemer dien je de winst die je uit je bedrijf haalt op te geven in de aangifte inkomstenbelasting. Dit staat ook wel bekend als winstaangifte. Er zijn veel specifieke bepalingen en faciliteiten wat betreft de inkomstenbelasting als je ondernemer bent. Hierdoor is het niet zo vreemd als je wel eens iets over het hoofd ziet. Bovendien zijn er volop adviesmogelijkheden mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het overwegen van een fiscaal partnerschap, het vermogen verlagen naar box 3 of het hebben van een eigen woning. Ook het plannen van je aftrekposten kan zijn vruchten afwerpen. Onze belastingadviseurs en aangiftemedewerkers helpen je graag en zorgen ervoor dat je niets van deze voordelen misloopt!

Aangiften vennootschapsbelasting

Er belastingdruk van vennootschappen kunnen vaak worden verlaagd door diverse mogelijkheden binnen de fiscale wetgeving. Zo ook de belastingdruk binnen concernverband en in de relatie DGA Holding B.V. Door de toerekening van kosten en winst op vennootschapsniveau te optimaliseren bijvoorbeeld zou je dit kunnen verlagen. AXP heeft bij de Belastingdienst een zeer goede naam. Daarbij vertegenwoordigen we onze klanten ook zo nodig in bezwaar en beroepsprocedures.

Natuurlijk adviseren we ook op het gebied van andere zaken die betrekking hebben op de aangifte vennootschapsbelasting. Voorbeelden hiervan zijn het aangaan of verbreken van een fiscale eenheid, het toepassen van de innovatiebox en je fiscale verliezen benutten. Tevens zijn wij op internationaal niveau actief bij het voorkomen van dubbele belastingheffing.

Hulp nodig?

Wil jij ook onze hulp gebruiken bij het doen van jouw belastingaangifte? Of wil je meer informatie over onze andere diensten? Bij AXP Adviseurs helpen we je graag! Maak geheel vrijblijvend een afspraak.

Contact met ons administratiekantoor in Amsterdam

+31 0(20) 280 7050amsterdam@axp.nl
+31 (0)10 492 1075rotterdam@axp.nl

Liever teruggebeld worden?

Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*