Salarisadministratie uitbesteden

Zorgeloze salarisadministratie via AXP Adviseurs

Wil je je onderneming laten groeien, dan is het aanstellen van nieuw personeel een belangrijke voorwaarde. Hiermee neemt de complexiteit van de bedrijfsvoering en de wettelijke verplichtingen toe. Al met al ben je veel tijd kwijt met het in orde brengen van de loonadministratie. Misschien heb je er niet genoeg kennis voor of zijn er andere redenen waarom je als ondernemer salarisadministratie wilt/moet uitbesteden.

AXP Adviseurs kan de volledige salarisadministratie voor je uit handen nemen. Dit doen wij voor diverse bedrijven en ondernemers, zodat zij zich kunnen focussen op hun ondernemerschap. Zelf ontdekken? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Jorina Sinttruije of Leslie Besemer, de salarisspecialisten van AXP Adviseurs. Zij verzorgen voor jou een zorgeloze salarisadministratie.

Kennismakingsgesprek
Leslie en Jorina

Persoonlijk

Wij kennen en begrijpen de klant. Wij zijn proactief, pragmatisch en oplossingsgericht.

Coachend

Wij delen informatie, gaan met elkaar in gesprek en halen het beste uit jou als ondernemer naar boven. AXP denkt meer dan in cijfers alleen en zet nét dat stapje extra. En dat merken onze klanten.

Focus op ontwikkeling

AXP besteedt aandacht aan coaching en begeleiding van betrokken en gemotiveerde medewerkers. De medewerkers van AXP zijn fijn in de omgang, stellen het belang van de klant centraal en komen gedane beloften na.

Salaris­administratie: complexe materie

Het regelen van de salarisadministratie is zeer tijdrovend. In deze tijd kun je je in deze tijd niet richten op het runnen van je bedrijf. Bovendien is het zelf doen van de loonadministratie complexe materie, dus vergt het behoorlijk wat vakkennis. Want hoe moet je precies de jaaropgave opstellen, maak je bruto- en nettoloonberekeningen en dien je de aangifte loonheffingen in? Een gespecialiseerd advies- en administratiekantoor als AXP Adviseurs kan dit niet alleen voor je uit handen nemen, maar wij zorgen er ook voor dat je geen dure fouten maakt. De regels omtrent de salarisadministratie veranderen namelijk regelmatig. Gelukkig voor jou kennen wij de fiscale en sociale wet- en regelgeving op ons duimpje.

Wanneer is het uitbesteden van de salarisadministratie interessant?

De loonadministratie is een vak apart. Daarom besteden de meeste bedrijven en ondernemers hun salarisadministratie uit aan een accountants- of administratiekantoor. Hierbij kun je ervoor kiezen om een deel in eigen beheer te houden en een deel uit te besteden of de complete administratie door zo’n kantoor te laten uitvoeren. Heb je een heel groot bedrijf, dan kun je eventueel een eigen salarisadministrateur in dienst te nemen of om een afdeling (salaris)administratie op te zetten. Hiermee halen ze de benodigde specialistische kennis in eigen huis.

Voordelen uitbesteden salarisadministratie

Een van de grote voordelen van je salarisadministratie uitbesteden is dat je hiermee gigantisch veel tijd bespaart. Er zijn veel ondernemers die chronisch tijd te kort komen omdat ze proberen te veel taken binnen het bedrijf zelf op te pakken. Dat terwijl jij je beter kunt richten op jouw corebusiness. Hier ligt immers jouw talent én hier voeg je ook de meeste waarde toe. Heb je de ambitie om te groeien met jouw bedrijf? Dan zou het zonde zijn als deze groeiambities verwaarloosd worden doordat jij te veel vast zit in de uitvoering.

Daarnaast vereist de administratie van salarissen veel specialistische kennis. Een fout hierin kan je duur komen te staan. Hier komt nog bij dat de wet- en regelgeving omtrent de salarisadministratie continu veranderd. Door een specialist in de arm te nemen weet je zeker dat de taak goed, snel en nauwkeurig wordt uitgevoerd. Er is een investering voor nodig, maar op de lange termijn kun je zeker geld besparen.

Salarisadministratie volledig uitbesteden

Er zijn diverse manieren waarop je de loonadministratie kunt uitbesteden. Zo kun je ervoor kiezen om al het werk rondom de administratie uit handen te geven. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is de urenstaten en personeelsmutaties bij te houden en door te geven. Wij richten de complete administratie voor je in, regelen de loonaangiftebelasting en versturen de loonstroken en jaaropgaven. Wanneer er iets verandert in de verplichte CAO voor jouw bedrijfstak of in de wet- en regelgeving, wordt dit door ons verwerkt in de administratie. Hier heb jij dus helemaal geen omkijken meer naar.

Salarisadministratie gedeeltelijk uitbesteden

Je hebt ook de mogelijkheid om bepaalde taken zelf te blijven doen en andere uit te besteden. Kies er bijvoorbeeld voor om het administratiekantoor verantwoordelijk te maken voor het bereken van het salaris, het verzenden van de loonstroken en het opstellen en verzenden van de jaaropgaven. Zelf kun je dan de salarisbetaling in beheer houden, evenals de loonbelastingaangifte en de afdracht van loonheffingen. Het grote voordeel van deels uitbesteden, is dat het een zeer flexibele dienst is. Je hebt op ieder gewenst moment inzicht in de administratie en kan zelf allerlei mutaties invoeren.

De salarisadministratie: onze werkzaamheden

Bij AXP Rotterdam kun je je salarisadministratie compleet of deels uit handen laten nemen. Dit ligt maar net aan jouw specifieke wensen en behoeften. Wij bieden diverse scenario’s aan:

Alle werkzaamheden worden door ons uitgevoerd en jij krijgt als klant een bericht wanneer deze zijn uitgevoerd.

 • Wij onderhouden de algemene salaris instellingen;
 • Wij onderhouden de branchespecifieke instellingen (bijvoorbeeld overwerktarieven, salarisaanpassingen, andere CAO-wijzigingen);
 • Wij onderhouden de bedrijfs-, salaris- en HR-instellingen;
 • De mutaties worden aangeleverd door de klant. Wij controleren en verwerken de mutaties;
 • Wij verwerken en controleren de salarisrun;
 • De klant controleert de salarisverwerking en doet de betaling;
 • De klant maakt de salaris beschikbaar aan zijn medewerkers;
 • Wij versturen de belasting- en pensioenaangiftes;
 • Wij lossen jouw bedrijfsproblemen op.

Je maakt gebruik van verschillende HR diensten, maar kunt wel een beroep op ons doen voor het verwerken van de salarissen en maandelijkse controles.

 • Wij onderhouden de algemene salaris instellingen;
 • Wij onderhouden jouw branchespecifieke instellingen;
 • Wij onderhouden jouw bedrijfs-, salaris- en HR-instellingen;
 • Wij implementeren de HR- en salaris instellingen van nieuwe klanten;
 • De klant voert zelf ‘eenvoudige’ salarismutaties in;
 • Medewerkers kunnen zelf verlof aanvragen;
 • De klant verwerkt zelf deze verlofaanvragen;
 • De klant verwerkt zelf inkomende verzuim cases;
 • Wij adviseren je hoe met verschillende verzuim cases om te gaan;
 • De klant controleert aan het einde van de periode alle mutaties en vraagt de salarisrun aan;
 • Wij verwerken en controleren de salarisrun en informeren de klant;
 • Wij informeren de Belastingdienst en het pensioenfonds;
 • Wij lossen jouw bedrijfsproblemen en medewerkersproblemen op;
 • De klant heeft toegang tot alle digitale medewerker dossiers en kan hier zelf cases (zoals functionering, opleiding etc) aan toevoegen.

Salarisadministratie uitbesteden?
AXP Adviseurs helpt je graag!

+31 (0)10 492 1075rotterdam@axp.nl
+31 (0)20 280 7050amsterdam@axp.nl

Liever teruggebeld worden?

Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*