Toegankelijke bedrijfswaarderingen voor ondernemers

Bedrijfswaardering: een cruciale stap bij belangrijke beslissingen

Het bepalen van de waarde van uw onderneming is een cruciale stap bij belangrijke beslissingen zoals werknemersparticipaties, bedrijfsoverdrachten, verkoop van aandelen, overlijden, echtscheiding, emigratie of schenking van aandelen aan kinderen en toe- of uittreding van aandeelhouders of vennoten. Bij een gespecialiseerd kantoor kunnen de kosten voor een bedrijfswaardering echter snel oplopen. AXP Adviseurs biedt een betaalbaar alternatief zonder concessies te doen aan kwaliteit en professionaliteit.

Contact met AXP
Bedrijfsadvies van AXP

Waarom voor AXP Adviseurs kiezen?

Topkwaliteit waarderingen met heldere rapporten

Quick-Valuation: Snelle en betaalbare waarde-indicatie

Wij maken gebruik van top of the bill waarderings­software om een gedetailleerd en nauwkeurig beeld te geven van de waarde van uw bedrijf. Onze waarderingsrapporten zijn opgesteld in heldere, begrijpelijke taal, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
Geen jargon of ingewikkelde termen, maar een duidelijk en overzichtelijk rapport.

 

Heeft u snel een indicatie van de waarde van uw bedrijf nodig? Dan is onze quick-valuation de perfecte oplossing. Binnen korte tijd en tegen lage kosten ontvangt u een betrouwbare indicatie van de bedrijfs­waarde.

Hoe wordt de waarde van uw onderneming bepaald?

De Discounted Cash Flow (DCF) analyse is een uitstekend instrument voor het waarderen van zowel projecten als gehele bedrijven. Binnen het DCF-kader worden voornamelijk drie benaderingen gebruikt:

  • Adjusted Present Value (APV)
  • Weighted Average Cost of Capital (WACC)
  • Capital Asset Pricing Model (CAPM)

Elke methode vereist op enig moment een aanpassing van de kosten van eigen vermogen, afhankelijk van de aan- of afwezigheid van financieringshefboom door schulden.

In de context van de APV-methode wordt eerst de vrije kasstroom gewaardeerd alsof de onderneming volledig met eigen vermogen is gefinancierd, wat resulteert in de zogenaamde unlevered waarde van de onderneming. Indien er financiering plaatsvindt met zowel eigen vermogen als schulden, levert de schuld een belastingvoordeel op (tax shield), dat aan de unlevered waarde wordt toegevoegd om zo de totale bedrijfswaarde te bepalen.

Meerwaardecreatie met goede bedrijfs­­waar­deringen

Kies je ervoor om een deskundige bedrijfsadviseur van AXP Adviseurs in te schakelen, dan kun je daar flink van profiteren. Wij kunnen u namelijk inzichten bieden die u zelf niet zou vinden. Dit doen we op een transparante, eerlijke en eigenzinnige wijze. Ervaar zelf de bedrijfs­waarderingen van AXP.

Op zoek naar gedegen bedrijfswaardering van uw bedrijf?
Mario de Laat van AXP Adviseurs helpt u graag!

+31 (0)10 492 1075E-mail

Liever teruggebeld worden?

Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*