Belastingaangiften en Fiscaal Advies

Neem contact op

Fiscaal advies

Ons vak is om ondernemers te helpen bij fiscale zaken. Of het nu gaat over belasting besparen, bezwaarschriften of het beperken van risico’s, wij zijn er voor jou. Fiscale zaken en ondernemen gaan hand in hand samen. AXP Adviseurs neemt alle fiscale vraagstukken uit handen en zorgt voor de beste oplossingen in jouw situatie.

Wij zorgen altijd voor maatwerk en leveren een totaaladvies. Denk hierbij aan zaken die gerelateerd zijn aan de aangifte vennootschapsbelasting, zoals onder andere het aangaan of juist verbreken van een fiscale eenheid, toepassing van de innovatiebox en het benutten van fiscale verliezen. Daarnaast zijn wij internationale ondernemers van dienst bij het voorkomen van dubbele belastingheffing.

De inkomstenbelasting biedt ook volop adviesmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan keuze voor fiscaal partnerschap, verlaging van het vermogen in box 3 en de eigen woning. Verder loont het vaak de moeite om aftrekposten goed te plannen en die jaarlijks optimaal toe te passen.

Belastingaangiften

Bedrijven en ondernemers krijgen met verschillende belastingaangiften te maken, zoals de loonbelasting, inkomstenbelasting, omzetbelasting en aangifte vennootschapsbelasting. De belastingaangifte is een vaak ingewikkelde activiteit. Het vraagt actuele kennis en ervaring om aangiften op een juiste wijze in te vullen.  AXP Adviseurs houdt alle nieuwe ontwikkelingen bij en zorgt voor tijdige belastingaangiften.

Wij verzorgen de volgende belastingaangiften:

  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapbelasting
  • Dividendbelasting
  • Erfbelasting
  • Omzetbelasting
  • Loonbelasting

Belastingaangiften en fiscaal advies: enkele voorbeelden

Binnen de fiscale wetgeving zijn er vaak voldoende mogelijkheden om de belastingdruk van vennootschappen te verlagen. Daarnaast kan de belastingdruk binnen concernverband en in de relatie DGA-Holding B.V. worden verlaagd. Bijvoorbeeld door het optimaliseren van de toerekening van kosten en winst op vennootschapsniveau.

Het belang van bijzondere aandacht voor de aangifte inkomstenbelasting wordt breed onderkend. ‘Die vult de belastingdienst toch al bijna helemaal in?’ wordt vaak gedacht. Voor ondernemers is dat niet het geval. Alle ondernemers die winst uit onderneming genieten, geven hun ondernemerswinst aan in de aangifte inkomstenbelasting (winstaangifte). De inkomstenbelasting kent veel specifieke bepalingen en faciliteiten voor ondernemers.

Onze belastingadviseurs en aangifte medewerkers helpen jou graag bij de diensten belastingaangiften en financieel advies. Ze hebben een goede naam bij de belastingdienst en vertegenwoordigen onze klanten in bezwaar en beroepsprocedures.

Ben jij een echte ondernemer?
Dan pas je bij ons.