Werken bij AXP

Een vliegende (door)start van jouw carrière bij AXP

Wil je in jouw vak echt het verschil maken? Ben je ambitieus en wil je je verder ontwikkelen binnen jouw vakgebied. Ben je op zoek naar een werkomgeving die je prikkelt en uitdaagt? Ontdek dan de carrièremogelijkheden van AXP.  Bij ons maak je een vliegende (door)start van jouw carrière.  Op deze pagina tref je naast onze vacatures meer informatie over de werkwijze van AXP en ervaringen van collega’s.

Over AXP

Wij zijn AXP Adviseurs en AXP For models (hierna AXP), een advieskantoor met een grote passie voor het ondernemerschap. Met veel werkplezier ondersteunen wij vele ondernemers bij het verwezenlijken van hun droom. Dit doen we onder meer door het geven van fiscaal- en bedrijfsadvies, het opleveren van diverse (tussentijdse) rapportages en het verwerken van administraties. Wat krijgen wij van onze klanten terug? Dat wij net dat stapje extra zetten en pal naast onze klanten staan. Dat is alleen mogelijk met een team van goede mensen, die kwaliteit en innovatie belangrijk vinden. Ben jij een persoon die dit ook belangrijk vindt? Dan ben jij de persoon die wij zoeken.

Ons marktgebied is de Randstad. Vanuit de huidige vestigingen in Rotterdam en Amsterdam zijn we voor dga’s en de grote MKB bedrijven de sparringpartner. Internationale bedrijven begeleiden wij bij het opzetten van vestigingen in Nederland. Onze dochter AXP For Models is marktleider in advies- en administratieve dienstverlening aan (internationale) fotomodellen.

AXP als werkgever

Bij AXP ontwikkel je jezelf als mens en professional. Bij AXP staat jouw ontwikkeling centraal. Wanneer onze medewerkers groeien, groeit AXP uiteraard mee. Jij bent zelf de regisseur van jouw eigen carrière, wij geven jou de ruimte en helpen je jouw doelen te bereiken. AXP richt zich op drie pijlers om haar doelstellingen te realiseren.

Kwaliteit

Klanten moeten kunnen vertrouwen op de kwaliteit en professionaliteit van de dienstverlening. Wij hebben de ambitie om uit te blinken in haar dienstverlening. Wij investeren in systemen, processen en het coachen van medewerkers.

Goede en enthousiaste mensen

Veel aandacht besteden wij aan het ontwikkelen en behouden van goede medewerkers. Medewerkers leren via de AXP Academy en het AXP-buddysysteem. Ze werken samen in teams en  denken na over de verbetering van de dienstverlening. AXP-ers zijn professioneel en betrokken en handelen daadkrachtig en oplossingsgericht.

Innovatie

Als advieskantoor willen we in 2030 in de top van Nederland blijven meedraaien. Wij innoveren in digitalisering en het geven van gerichte adviezen.

Het team

Waarom AXP?

Verder groeien als mens en professional

Open en informele werksfeer

Veel kansen en ontwikkelingsmogelijkheden

Wij werken met een buddy-systeem

Goede arbeidsvoorwaarden

Een uitstekende werk- en privé-balans

AXP buddy-systeem

Het buddy systeem is voor AXP een belangrijk onderdeel van het onboardingproces van een nieuwe medewerker. Het benoemen van een maatje (een buddy) is een goede manier om nieuwe collega’s te helpen om snel te settelen in de AXP organisatie. Door nieuwe collega’s te koppelen aan een ervaren buddy, laten wij jou op een prettige manier kennismaken met de cultuur en werkwijze van AXP. Een buddy geeft een nieuwe collega inzichten die een personeelshandboek vaak niet kan bieden. Het AXP buddy-systeem is ook handig voor P2P learning. Samen leren verzekert een actieve leerervaring en bevordert jouw ontwikkeling.

AXP Academy

AXP Academy is een op maat gemaakt ontwikkel­programma. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers ook blijven groeien en ontwikkelen. Niet alleen in vaktechniek, maar ook als mens.  Je kunt hierbij denken aan:

 • Het ontwikkelen van medewerker- en ondernemersfocus: groeien in jouw rol als teamlid en in de rol als adviseur van de klant.
 • Vakoverleg om vakinhoudelijk altijd up-to-date te blijven.
 • Learning on the job; onder andere met jouw buddy.
 • We stellen voor ieder niveau een ontwikkelprogramma op. Voor het jonge talent, de young professional en de professional. 
ondernemers advies

Welke functie past het beste bij jou?

Onze medewerkers maken AXP heel bijzonder. We zijn trots op hun vakmanschap, inzet en betrokkenheid. Wij zorgen ervoor dat zíj kunnen uitblinken.
Financieel administratief medewerker

Je speelt een hele belangrijke rol in het administratieve proces. Je boekt de administratie van jouw klanten in. Een goede en tijdige afhandeling van jouw werkzaamheden zorgt ervoor dat de assistent accountant verder met zijn/haar werkzaamheden kan. Hierbij heb je ook geregeld contact met klanten. En wat wordt de volgende stap in jouw AXP-carrière? Assistent-accountant misschien?

Assistent accountant

Als assistent accountant stel je in teamverband jaarrekeningen en winstcijfers op en je bent de rechterhand van de relatiebeheerder. Mocht de administratie niet volledig zijn, dan los jij dit met de klant op.
Je krijgt uiteraard de mogelijkheid om naar de functie van relatiebeheerder door te groeien.

Belastingadviseur

Als belastingadviseur ben je het aanspreekpunt voor collega’s en klanten. Jouw werkzaamheden bestaan uit het verzorgen en controleren van (complexere) aangiften IB en VpB. Ook controleer je jaarreke-
ningen op fiscale adviespunten en geef je als senior belastingadviseur klanten advies over herstructureringen, vermogens- en successieplanning en
oudedagsvoorziening.

Bedrijfscoach

Als bedrijfscoach ben je de verbindende factor
tussen de klant en medewerkers op kantoor. Ook jij bouwt mee aan het succes van AXP door commerciële kansen in resultaat om te zetten. Door jouw uitstekende netwerk in het marktgebied van AXP weet je jouw klantenportefeuille verder uit te bouwen. Meer informatie over onze adviesdiensten vind op deze website.

Huidige openstaande vacatures

 

Goede arbeidsvoorwaarden

Naast dat we plezier in je werk en jouw ontwikkeling belangrijk vinden, bieden we ook goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zodat je kunt bouwen aan een mooie carrière. We bouwen graag aan een langdurige, prettige samenwerking. Wat hebben we je concreet te bieden.

 • Je krijgt een marktconform salaris met vakantietoeslag. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring kun je bij ons doorstromen. Het salaris groeit met jou mee.
 • AXP beschikt over een studiekostenregeling. Er zijn voldoende ontwikkelingsmogelijkheden
 • Flexibele werktijden zijn bij ons mogelijk. Wil je een dagje thuis werken? Ook dat is geen enkel probleem.
 • Wij ondersteunen de diverse wettelijke regelingen voor verlof, denk aan ouderschapsverlof en zorgverlof.
 • Kom je met het openbaar vervoer? Dan vergoeden wij jouw abonnement. 
 • Afhankelijk van je functie ontvang je van ons een telefoon(vergoeding), 
 • Iedereen krijgt een laptop om zakelijk te gebruiken.
 • Uiteraard hebben we een pensioenregeling
 • Parttime werken is op alle functieniveaus mogelijk.
 • AXP bedrijfsfitness abonnement 
 • Fruit op het werk
 • Blijven loont! Je krijgt van ons een reischeque of vergoeding bij dienstjubilea
 • Referralregeling: leuke regeling met zeer goede beloning bij het aandragen van een nieuwe collega

Collega’s aan het woord

Jorina SinttruijeJorina Sintruije 

“Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling”

Ik werk inmiddels bijna 14 jaar bij het team salarisadministratie & HR advies. AXP voelt voor mij als een warm bad. Ik werk in een erg leuk team. Naast de salarisadministratie en advies voor klanten, verzorg ik ook de HR-taken bij AXP. Ik zorg er mede voor dat ons personeelshandboek actueel blijft. Uiteraard is hierin opgenomen dat AXP de medewerkers ruimte biedt om zich verder te kunnen ontplooien. Natuurlijk spreekt het voor zich dat je je vakliteratuur bijhoudt en dat je weet wat er speelt. Als één van mijn collega’s graag een vakinhoudelijke opleiding wil volgen of bepaalde vaardigheden wil leren, is daar zeker ruimte voor. Ik vind het belangrijk dat het management ontwikkeling van medewerker stimuleert. Dat is belangrijk want AXP Adviseurs heeft ambitieuze plannen voor de komende jaren. Alleen samen maken we AXP sterker.

Noah van Delft - AXP Adviseurs

Noah van Delft

“Het is fijn dat ik als werkstudent in de praktijk ervaring kan opdoen”

Vorig jaar ben ik gestart als werkstudent bij AXP. Ik ben een enthousiaste, leergierige student en ik was op zoek naar een bijbaan voor ongeveer 16 uur per week voor langere tijd. Dit jaar zal ik mijn bachelors Economie & Bedrijfseconomie en Fiscaal Recht afronden, waarna ik een nog te bepalen master wil gaan doen. Door mijn studies heb ik interesse ontwikkeld in de diensten waar AXP zich mee bezighoudt. Ik wil graag ervaring opdoen en mij oriënteren of deze bedrijfstak daadwerkelijk iets voor mij is. Ik verzorg nu onder andere aangiftes vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting en ontwikkel de webpagina “Doing business In NL”, onze internationale activiteiten nemen steeds meer toe. Ik ben zeer positief over AXP. Ik heb de afgelopen periode al veel ervaring opgedaan en ontzettend veel geleerd. Het is fijn dat ik zowel Kees en Mario mijn buddy zijn. Het werk is erg interessant en ik ga elke keer weer met plezier aan de slag. Een werkstudentschap bij AXP is wat mij betreft zeker een aanrader.

Danny van AalstDanny van Aalst AXP Adviseurs

“Ik ben trots dat ik bij AXP mag werken”

Ik werk nu 8 jaar voor AXP en ik ben enorm trots op mijn werkgever. Wat mij zo trots maakt om voor AXP te werken is de manier waarop AXP haar werknemers behandelt. Het bedrijf biedt een uitstekende werkomgeving waarin iedereen wordt aangemoedigd om bij te dragen aan de missie van het bedrijf en om innovatieve oplossingen te vinden. Werknemers worden beloond voor hun harde werk en krijgen de kans om te groeien en zich te ontwikkelen in hun vakgebied. AXP geeft mij echt het gevoel dat mijn talenten ertoe doen.
Ik ben ook trots op de manier waarop AXP zich inzet voor diversiteit. Het bedrijf biedt gelijke kansen aan mensen van alle achtergronden en zet zich in voor een werkomgeving waarin iedereen zich welkom voelt en gewaardeerd wordt. Ik ben ook trots op de toekomstplannen van AXP. Het bedrijf blijft zich ontwikkelen en innoveren om nieuwe manieren te vinden om de klant nog beter van dienst te zijn.
Ik gun echt iedereen een plekje bij de AXP-familie.

Carlijn van Ewijk - AXP AdviseursCarlijn van Ewijk

“Het AXP buddy-systeem en AXP Academy vind ik super””

Ik ben nog niet heel lang werkzaam bij AXP. Al tijdens het sollicitatieproces had ik het gevoel dat AXP bij mij zou passen. De onboarding was goed georganiseerd. Het bedrijf deed er alles aan om mij op mijn gemak te stellen en te ondersteunen.
Ik kijk uit naar de nieuwe uitdagingen en ben erg blij dat ik van de AXP-familie deel mag uitmaken.
Danny is een zeer ervaren collega en mijn buddy. Hij begeleidt en helpt mij bij het leren van mijn nieuwe taken en verantwoordelijkheden. Danny legt mij uit hoe AXP werkt en hoe ik mijn werk het beste kan doen. Het is fijn om te weten dat ik altijd iemand heb om op terug te vallen als ik vragen heb of hulp nodig heb.
De AXP Academy is ook een van de dingen die ik erg waardeer. Ook ik krijg een ontwikkelprogramma dat is afgestemd op mijn persoonlijke behoeften en vaardigheden. Ik waardeer de open communicatie en de informele sfeer op de werkvloer.
Nu, enkele maanden later, kan ik zeggen dat ik me volledig geïntegreerd voel bij AXP. Ik heb echt het gevoel dat ik mijn plek bij AXP heb gevonden.

Stefan van BurikStefan van Burik - AXP Adviseurs

“Ligging van het kantoor is erg goed”

Ik ben assistent accountant bij AXP en werk hoofdzakelijk op de vestiging in Rotterdam. Na het afronden van mijn HBO Accountancy-opleiding in Den Haag, heb ik inmiddels alweer ruim 7 jaar werkervaring bij AXP opgedaan. In die tijd heb ik me goed kunnen ontwikkelen en ben ik gegroeid tot de rechterhand van de bedrijfscoaches.
Een van mijn belangrijke taken is het opstellen van diverse rapportages. Ik ben ook het eerste aanspreekpunt voor de klanten en ben altijd bereid om hen te helpen met eventuele vragen en problemen.

Naast MKB-klanten heb ik ook een aantal internationale klanten in mijn portefeuille. Ik ben ervan overtuigd dat het aantal internationale klanten bij AXP de komende jaren verder zal toenemen.

Niet alleen de goede ontwikkelingsmogelijkheden, maar ook de uitstekende ligging van het kantoor vind ik een voordeel. Het trein- en metrostation ligt bijna naast het kantoor, zodat ik vanuit Zoetermeer redelijk snel in Rotterdam kan zijn. Vanaf mijn werkplek heb ik een prachtig uitzicht op de Nieuwe Maas en de Willemsbrug. Wat wil je nog meer.

Ik vind het erg fijn om bij AXP te werken. Het bedrijf biedt mij de mogelijkheid om me voortdurend verder te ontwikkelen. De wereld van accountancy is immers continu in beweging en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Ik ga me bij AXP daarom ook verder ontwikkelen op het gebied van digitalisering en automatisering. Administraties meer digitaliseren biedt veel voordelen. Een goede coaching van klanten op het gebied van digitale oplossingen is erg belangrijk. Een digitale administratie is meer toegankelijk. Je kunt ook plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Documenten zijn makkelijker vindbaar en de kosten van papier, inkt, opslagruimte en apparatuur gaan snel omlaag. Uiteraard spelen veiligheid en betrouwbaarheid bij digitalisering ook een belangrijke rol.

Als je meer wilt weten over mijn functie, aarzel dan niet om mij te bellen.

Leslie BesemerLeslie Besemer

“Groei van het aantal internationale klanten”

Sinds april 2021 ben ik werkzaam bij AXP als assistent accountant. Voordat ik bij AXP kwam werken, heb ik jarenlang als controller in de notenhandel gewerkt. Als assistent accountant heb ik een belangrijke rol binnen het bedrijf. Ik ben verantwoordelijk voor het opstellen van jaarrekeningen en het adviseren van klanten op het gebied van financiële zaken. Daarnaast zit ik in het team salarisadministratie & HR.
De afgelopen jaren is het aantal internationale klanten in de portefeuille van AXP flink toegenomen. Veel bedrijven kiezen ervoor om zich in Nederland te vestigen vanwege de goede economische situatie en de gunstige ligging ten opzichte van andere Europese landen. Met name de metropoolregio Rotterdam Den Haag en Amsterdam zijn populair onder internationale bedrijven vanwege de goede infrastructuur en de aanwezigheid van diverse internationale bedrijven en organisaties.
Bij AXP is er veel kennis en ervaring op het gebied van internationale zaken. Mario en Lianne zijn de internationale bedrijfscoaches van AXP, ik ben hun rechterhand en vaak het eerste aanspreekpunt. AXP heeft veel ervaring met het opzetten van de administratie voor internationale bedrijven en het adviseren op het gebied van belastingen en andere financiële vraagstukken. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid netwerk van internationale partners, waardoor we in staat zijn om klanten te ondersteunen bij hun internationale activiteiten.
Ik heb inmiddels mijn draai bij AXP goed weten te vinden. Ik werk in een leuk team en voel me erg thuis bij het bedrijf. Ik heb ook aangegeven dat ik mij verder wil verdiepen in digitalisering. Het digitaliseren van de administratie geeft volgens mij namelijk een enorme tijdwinst. Door gebruik te maken van de juiste software en deze onderling te koppelen, kan er veel tijd bespaard worden voor zowel het bedrijf als de klant. Het scheelt de klant zóveel werk als dat goed is geregeld.
Ik ben blij dat ik voor AXP gekozen heb. Ik voel me gewaardeerd in mijn functie. Ik vind het fijn om de klanten van AXP te helpen en te adviseren op financieel gebied en zie mijn toekomst bij AXP rooskleurig tegemoet.

Lianne van VlietLianne van Vliet

“Ik ben trots op mijn werk en op de waarde die ik kan bieden aan onze klanten”

Als bedrijfscoach bij AXP heb ik de eer om op twee geweldige locaties te werken, namelijk de vestigingen in Rotterdam en Amsterdam. In deze rol heb ik de mogelijkheid om te werken met een breed scala aan ondernemers, waaronder ook internationale bedrijven.
Het is mijn taak om ondernemers te adviseren en te begeleiden bij hun bedrijfsvoering. Dit omvat een breed scala aan diensten, zoals strategisch advies, financiële planning, risicobeheer en meer. Door mijn ervaring en expertise kan ik ondernemers helpen hun doelen te bereiken en hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen.
Een van de belangrijkste aspecten van mijn rol als bedrijfscoach is het bouwen aan sterke relaties met mijn klanten. Ik geloof dat het belangrijk is om te luisteren naar hun zorgen en uitdagingen en hen te ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen voor hun bedrijf. Door het opbouwen van deze relaties kan ik waardevolle inzichten bieden en op maat gemaakte oplossingen bieden die passen bij hun unieke behoeften.
Een ander aspect van mijn werk als bedrijfscoach bij AXP is het werken met internationale bedrijven. Dit is een uitdagend en spannend onderdeel van mijn werk, omdat het vereist dat ik een goed begrip heb van verschillende culturen en de manier waarop bedrijven opereren in verschillende delen van de wereld. Door het bieden van deskundig advies en begeleiding kan ik hen helpen te navigeren door complexe zakelijke uitdagingen en succesvol te zijn op internationaal niveau.
Bij AXP zijn we toegewijd aan het bieden van kwalitatief hoogwaardige diensten aan onze klanten.
Als bedrijfscoach speel ik een belangrijke rol in het realiseren van deze missie. Ik ben trots op mijn werk en op de waarde die ik kan bieden aan onze klanten. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met hen te werken aan het verwezenlijken van hun zakelijke doelen en ambities.

Mario de Laat - AXP AdviseursMario de Laat

“De rol van het administratie- en accountantskantoor verandert”

AXP bestaat bijna 25 jaar. Als belastingadviseur- en bedrijfscoach richt ik mij vooral op het geven van advies. Om dit op een juiste manier te doen, heb ik de diverse studies gevolgd en ervaring opgedaan bij gerenommeerde accountantskantoren, om vervolgens in 1999 een eigen kantoor te beginnen. Dit kantoor is inmiddels uitgegroeid naar een onderneming met 3 partners, 2 vestigingen, 18 specialisten en ruim 600 cliënten. 

De rol van administratie- en accountantskantoren is de afgelopen jaren sterk veranderd. Waar traditioneel de focus vooral lag op het verwerken van administraties en het opstellen van jaarrekeningen, is er tegenwoordig een toenemende vraag naar een breder dienstenpakket. Dit komt onder andere door de digitalisering van de maatschappij en de toenemende complexiteit van de financiële wet- en regelgeving. Ik neem jullie graag mee in de ontwikkelingen bij AXP Adviseurs (AXP). Lees hiervoor bijgaand artikel.

Werken bij AXP Adviseurs

INFORMEEL, GASTVRIJ, AMBITIEUS, TOEGANKELIJK, ZAKELIJK, KLANTGEDREVEN, GEZELLIG, SOCIAAL, PROFESSIONEEL, PERSOONLIJKE GROEI, TEAMPRESTATIE, INNOVATIEF, KRITISCH, EERLIJK, COLLEGIAAL, SERIEUS