AXP Rotterdam

Belastingadvies- & administratiekantoor Rotterdam

AXP Adviseurs heeft in 1999 haar eerste administratiekantoor geopend in Rotterdam. Later volgden er wegens groei en succes nog een administratiekantoor in Amsterdam. We zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gespecialiseerd kantoor op het gebied van innovatieve dienstverlening voor specifieke sectoren en branches. In onze dienstverlening staan de wensen en behoeften van de klant centraal. We levert een compleet pakket van administratieve- en fiscale diensten aan MKB ondernemers en in het bijzonder DGA’s.

AXP Adviseurs B.V.

Maaskade 160A
3071 NR Rotterdam

Email: rotterdam@axp.nl
Telefoon: +31 (0)10 492 1075

Geschiedenis Noordereiland

 

De vestiging van AXP Adviseurs in Rotterdam bevindt zich op een zeer bijzondere locatie met een noemenswaardige geschiedenis. Wat begon als een zandplaat veranderde tussen 1880 en 1890 in een eiland toen de Noorderhaven werd gegraven. Daarmee was het Noordereiland geboren. Grote namen uit de geschiedenis, zoals Thorbecke en Heemskerk waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit Rotterdamse gebied.

Met de vestiging van verscheidene fabrieken, de bouw van draaibruggen en de komst van een hotel en een café werd het Noordereiland een steeds belangrijker gebied in de Rotterdamse haven.

Tussen 1926 en 1929 kwamen de Hef en de Koninginnebrug in de plaats van de draaibruggen. Hoewel deze bruggen niet meer in gebruik zijn, prijken deze nog steeds in het Rotterdamse aangezicht.

AXP Adviseurs, administratiekantoor in Amsterdam en Rotterdam

Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag het Noordereiland in de frontlinie in het verzet tegen de Duitsers. Na vier dagen lang verzet door de mariniers bij de Willemsbrug werd het eiland in 1940 alsnog bezet toen Rotterdam capituleerde na het bombardement. Grote delen van het eiland waren in vlammen opgegaan.

Ook in 1953 kreeg het eiland het zwaar te verduren toen grote delen ervan blank kwamen te staan tijdens de Watersnoodramp. Als gevolg hiervan trokken winkels en bedrijven weg van het Noordereiland, en daarmee ook het overgrote deel van de bevolking. Het eiland diende nu vooral nog als werklocatie voor de Erasmusbrug.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.