Digitaal oprichten van een bv per 1 augustus mogelijk

Digitaal oprichten van een BV

Vanaf 1 augustus van dit jaar wordt op grond van een Europese richtlijn het mogelijk een bv volledig digitaal op te richten. Nu is het al mogelijk een notariële akte digitaal te laten passeren, maar het volledig online oprichten van een bv kan nog niet.

Met de introductie van de elektronische notariële akte, is het voor ondernemers in de toekomst niet meer noodzakelijk om fysiek bij de notaris langs te gaan. Dat scheelt jou tijd en kosten.

Notaris blijft belangrijke rol spelen

De notaris speelt in Nederland een belangrijke rol bij het digitaal oprichten van de BV. De notaris stelt statuten op, regelt de akte en verzorgt de inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Als een notaris vermoedt dat er identiteitsfraude in het spel is, dan kan hij de digitale oprichting weigeren. Hetzelfde geldt als hij twijfelt aan de handelingsbekwaamheid van de oprichter. In die gevallen zal men wel fysiek voor de notaris moeten verschijnen.

Hoe werkt het digitale oprichten van de BV?

Het oprichten van een bv kan digitaal via een digitale audio-videoverbinding. Identificatie doet de notaris met een digitaal identificatiemiddel. De oprichter moet ondertekenen met een digitale handtekening.

Bekijk het filmpje van “Jessica weet raad’ over hoe het digitaal oprichten verloopt.

Wil je meer informatie over dit onderwerp neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *