AXP draagt bij aan het succes van festivals en evenementen

AXP Adviseurs verzorgt jarenlang de administratie van festivals en evenementen. Dit noemen we event accountingEen verzamelnaam voor kortdurende evenementen, zoals festivals, concerten, beurzen en sportwedstrijden. Het organiseren van een festival of evenement is voor ondernemers niet zonder risico’s. Een goede voorbereiding waarin alle mogelijke risico’s zijn ingecalculeerd, kan veel ellende en teleurstelling voorkomen.

Het inrichten van een goede administratie en ons advies over fiscale risico’s, budgettering en subsidies, vergroot de kans op succes.  Wij kunnen helaas niet voor mooi weer zorgen. Wij maken wel inzichtelijk in hoeverre slecht weer of andere externe omstandigheden invloed hebben op omzet en kaartverkoop. En hoe deze risico’s kunnen worden gemanaged.

Risico’s bij festivals en evenementen

Bij de organisatie van festivals is regelmatig onvoldoende grip op geldstromen en de verantwoording daarvan. Denk alleen al aan kaartverkoop en opbrengsten uit horeca. Fiscale risico’s worden structureel onderschat en inkomsten overschat. Onvoldoende kennis van specifieke regels met betrekking tot omzetbelasting en loonbelasting kan leiden tot onverwachte tegenvallers in de begroting.

Ons advies aan elk nieuw festival: ga niet opnieuw het administratieve wiel uitvinden. AXP Adviseurs levert de complete digitale administratie infrastructuur, inclusief betaalsystemen voor het evenement. Inclusief alle fiscale ‘compliance’ en ‘assurance’. Administratie en advies is bijzonder goed schaalbaar en in te zetten voor alle type festivals.

Om een juiste inschatting te maken van de opbrengsten (vaak uit horeca en kaartverkoop) en kosten (inkoop horeca, infrastructuur, beveiliging etc)  heeft het organisatieteam behoefte aan relevante informatie. Wij maken risico’s inzichtelijk en beheersbaar voor de organisatie. Met als resultaat, meer focus bij het op de kaart zetten van een financieel gezond evenement.

AXP vertrouwd met elk festival en evenement

AXP is één van de grootste aanbieders van advies- en administratiediensten specifiek voor festivals en evenementen.  Een groot aantal evenementen maakt gebruik van onze kennis en data. Ervaar zelf de diensten van AXP Adviseurs. Wil je meer informatie, neem dan met Mario de Laat contact op.