Optimaliseer jouw administratie samen met AXP

Bij AXP Adviseurs met vestigingen Amsterdam en Rotterdam vind je al jaren geen administratie meer in kasten. AXP werkt in de cloud, werkt datagedreven en heeft realtime inzicht. Deze manier van werken biedt ons kansen om de financiële dienstverlening aan klanten verder te verbeteren. Veel accountants- en administratiekantoren werken nog op een traditionele wijze. Een papieren administratie is niet meer van deze tijd. Het neemt veel kastruimte in en kost veel te veel tijd. Een digitale administratie werkt een stuk efficiënter.

In dit artikel geven Yara, Leslie en Stefan van de vestiging Rotterdam een toelichting over de administratieve processen van AXP. Uiteraard helpen zij samen met de collega’s van de vestiging Amsterdam jou graag bij het verder optimaliseren van het administratieproces.

Online en koppelingen

Stefan: “Ik werk nu ruim zes jaar bij AXP Adviseurs. Mijn taak is onder andere om samen met mijn collega’s klanten te helpen bij het optimaliseren van de administratieve processen. Wij nemen het werk voor de klant uit handen, of combineren onze kennis met de afdeling administratie van de klant. Wij werken met de boekhoudpakketten Twinfield en Exact. Beide pakketten hebben een bankkoppeling met diverse banken. Met de bankkoppeling komen banktransacties dagelijks automatisch in de boekhouding terecht. Zo hoef je niet langer handmatig bankafschriften te importeren. Webwinkelkoppelingen zijn ook niet meer weg te denken. Door gebruik te maken van de juiste software én het onderling koppelen van deze software valt er een enorme tijdwinst te behalen. Het scheelt de ondernemer zóveel werk als de koppelingen goed zijn. Mijn collega Patrick van de vestiging Amsterdam zal op korte termijn ingaan op het belang van koppelingen tussen boekhoudsoftware en jouw eventuele webwinkel.”

Scannen, herkennen en goedkeuren van facturen in de cloud

Yara: “Jaren geleden werden de meeste administraties op papier aangeleverd. De aanlevering en verwerking van facturen en bonnen verloopt nu volledig digitaal. Voor de aanlevering van facturen maken we onder andere gebruik van Basecone. Basecone is een krachtige oplossing voor het scannen, herkennen en goedkeuren van facturen in de cloud. Met automatisch boeken kunnen we de processen efficiënter inrichten. Met behulp van een apart e-mailadres worden facturen en bonnen door de klant naar Basecone doorgestuurd. Wij zorgen voor de verdere afhandeling. Zo werken wij ook met No hands accounting van Exact. No hands accounting is een verzamelnaam voor digitale samenwerking met onze klanten, intelligente scan & herken, realtime facturatie en automatische bankkoppelingen.”

Managementrapportages en advies

Leslie: “Iedereen heeft behoefte aan inzicht en overzicht. Wij voorzien de klant graag van de juiste managementinformatie. Met financiële rapportages kunnen wij onze klanten antwoord geven op vragen zoals: hoe staat mijn bedrijf ervoor? Waarop moet ik bijsturen? Welke strategische beslissingen zal ik nemen? Managementinformatie kunnen we per maand, kwartaal en per jaar beschikbaar stellen. Wij willen de klant niet te vermoeien met uitgebreide spreadsheets en een stortvloed aan cijfers. Aan de hand van een financieel dashboard geven we grafisch weer hoe de onderneming van onze klanten het doet. Zo’n dashboard richten we geheel naar de wensen van de klant in. Cijfers worden naar overzichtelijke grafieken en tabellen vertaald, zodat de klant ook een beter gevoel krijgt bij hun cijfers.

Voor de klanten die jaarplannen en begrotingen opstellen kunnen we budgetrapportages opstellen. De realiteit is namelijk vaak weerbarstiger dan wat je in de begroting hebt opgenomen. Met budgetrapportages brengen we de afwijkingen tussen de werkelijke cijfers en begrote cijfers in beeld. Klanten met eigen begrotingen kunnen we op tijd adviseren om bij te sturen als dat nodig is.”

Wil je meer grip op de groei van jouw bedrijf? Laat de medewerkers van AXP jou helpen bij het verder digitaliseren en optimaliseren van jouw administratie. Bespaar tijd en kosten bij de verwerking van jouw administratieve processen en neem aan de hand van de AXP-rapportages en gegeven adviezen de juiste strategische beslissingen.