Waarom is Google Mijn Bedrijf belangrijk voor jouw bedrijf?

Google Mijn Bedrijf

Werk jij al met de tool Google Mijn Bedrijf? In dit artikel vertellen we je wat Google Mijn Bedrijf is en hoe je het zelf kunt instellen.
Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool van Google waarmee bedrijven hun online aanwezigheid op Google kunnen beheren en optimaliseren. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van Google Mijn Bedrijf:

 1. Verhoogde zichtbaarheid: GMB stelt bedrijven in staat om hun bedrijfsinformatie, zoals contactgegevens en openingstijden, te verstrekken aan Google, zodat deze informatie kan worden weergegeven in zoekresultaten, Google Maps en op de Google-bedrijfspagina.
 2. Verbetering van de lokale zoekresultaten: GMB zorgt voor een grotere zichtbaarheid voor bedrijven in de lokale zoekresultaten, zodat klanten gemakkelijk kunnen zien waar jouw bedrijf zich bevindt en hoe ze contact met jou kunnen opnemen.
 3. Gemakkelijke beheer: GMB biedt een eenvoudig te gebruiken interface waarmee bedrijven hun bedrijfsinformatie kunnen bijwerken, foto’s kunnen uploaden en beoordelingen kunnen beheren.
 4. Insights en statistieken: GMB biedt bedrijven inzicht in hoe klanten hun bedrijf ontdekken en interacteren via Google, zoals het aantal zoekopdrachten en hoe vaak er op de bedrijfslocatie is geklikt.
 5. Online aanwezigheid versterken: GMB kan helpen bij het versterken van de online aanwezigheid van een bedrijf, door verbetering in online zoekresultaten, potentiële klanten meer informatie over het bedrijf en locatie te geven, beter bereikbare contactgegevens en beoordelingen die een bedrijf kan gebruiken als referentie voor andere potentiële klanten.

Hoe kun je je bij Google Mijn Bedrijf aanmelden?

 1. Ga naar de Google Mijn Bedrijf-website: https://www.google.com/business/
 2. Klik op “Start nu” om een nieuw account aan te maken.
 3. Log in met je Google-account of maak een nieuw account aan als je dat nog niet hebt.
 4. Voer de naam van je bedrijf in en klik op “Volgende”.
 5. Voer het adres van je bedrijf in en kies de categorie die het beste bij je bedrijf past. Klik op “Volgende”
 6. Voer de telefoonnummer, website en andere details in die je wilt delen over je bedrijf.
 7. Bevestig je bedrijfsinformatie door een verificatiecode te ontvangen via telefoon of post.
 8. Na verificatie kun je je bedrijfsprofiel personaliseren en bijhouden door foto’s toe te voegen, informatie over openingstijden en andere details te verstrekken en beoordelingen te beantwoorden.

Het proces van verificatie kan enige tijd duren, maar wanneer je profiel is geverifieerd, zal je bedrijf zichtbaar zijn in zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten en in Google Maps.