Assistent accountant Leslie Besemer 1 jaar bij AXP

Leslie Besemer - AXP Adviseurs

Leslie Besemer is bijna 1 jaar als assistent accountant werkzaam bij AXP Adviseurs. Hij deelt graag zijn ervaringen.

Mijn functie als assistent accountant

Voordat ik bij AXP Adviseurs (AXP) kwam werken, heb ik jarenlang als controller in de notenhandel gewerkt. Op 1 april a.s. ben ik als assistent accountant één jaar in dienst bij AXP. In deze functie speel ik een belangrijke rol bij het ondersteunen van de bedrijfscoaches Mario en Lianne en het uitvoeren van diverse taken bij AXP Adviseurs. Je moet hierbij denken aan het verwerken van administraties en het opstellen van financiële overzichten. Voorbeelden van financiële overzichten zijn onder andere de jaarrekening en tussentijdse rapportages. Je controleert of de cijfers in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving zijn. Daarnaast voer ik ook controlewerkzaamheden uit op financiële transacties en documenten om er zeker van te zijn dat de financiële informatie juist en volledig is. Het onderhouden van contact met klanten om financiële informatie te verzamelen en te bespreken, en om eventuele vragen of problemen op te lossen, is erg belangrijk bij mijn functie. Het is leuk om klanten over financiële vraagstukken en kansen te adviseren. Je kunt bij mij ook terecht voor vragen over de salarisadministratie.

Het aantal internationale klanten neemt verder toe

De afgelopen jaren is het aantal internationale klanten in de portefeuille van AXP flink toegenomen. Veel bedrijven kiezen ervoor om zich in Nederland te vestigen vanwege de goede economische situatie en de gunstige ligging ten opzichte van andere Europese landen. De metropoolregio’s Rotterdam Den Haag en Amsterdam zijn populair onder internationale bedrijven vanwege de goede infrastructuur en de aanwezigheid van diverse internationale bedrijven en organisaties.
Mario en Lianne zijn de internationale bedrijfscoaches van AXP, ik ben hun rechterhand en vaak het eerste aanspreekpunt. AXP heeft veel ervaring met het opzetten van de administratie voor internationale bedrijven en het adviseren op het gebied van belastingen en andere financiële vraagstukken. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid netwerk van internationale partners, waardoor we in staat zijn om klanten te ondersteunen bij hun internationale activiteiten.

Mijn toekomst bij AXP

Ik heb inmiddels mijn draai bij AXP goed weten te vinden. Bij AXP voel ik me erg thuis. Bij dit bedrijf wil ik mij dan ook verder ontwikkelen. Denk hierbij aan digiatalisering van administraties. Door gebruik te maken van de juiste software en deze onderling te koppelen, kan er veel tijd bespaard worden voor zowel het bedrijf als de klant. Het scheelt de klant zóveel werk als dat goed is geregeld.
Ik ben blij dat ik voor AXP gekozen heb. Ik voel me gewaardeerd. Het is fijn om klanten van AXP op financieel gebied te helpen en te adviseren en ik zie mijn toekomst bij AXP rooskleurig tegemoet.