AXP Adviseurs en SoftTech ruim twintig jaar partners

SoftTech

SoftTech Automatisering en AXP Adviseurs werken al sinds 1999 met elkaar samen. In dit artikel geven Thijs Kuperus van SoftTech en Mario de Laat van AXP Adviseurs een toelichting over hun bedrijf en over hun samenwerking.

SoftTech: voor ieder vraagstuk de beste oplossing

Thijs: “SoftTech is opgericht in 1998 door mij en Mark van der Weide. Sindsdien helpen we met ruim 30 collega’s organisaties (groot en klein) met hun ICT-uitdagingen. Omdat we geloven dat je met techniek echt alles kunt oplossen. Voor onze klanten formuleren we voor ieder vraagstuk de beste oplossing. Dat doen we door intensief samen te werken en op uiterst kritische wijze te reflecteren op bedrijfsvraagstukken. We zijn en blijven objectief en realistisch: kunnen wij iets niet oplossen, dan mag je ervan uitgaan dat we in ons netwerk de beste partij voor onze klant vinden.”

AXP Adviseurs: Advies op maat

Mario: “Als advies- en administratiekantoor biedt AXP Adviseurs al ruim twintig jaar advies op maat aan ondernemers bij het realiseren van hun ondernemingssucces. Vanuit kantoren in Amsterdam en Rotterdam adviseren en begeleiden zij (startende)ondernemers, DGA’s en internationale ondernemingen. Wij richten ons met op ondernemingen uit het hogere segment.
Het vak van boekhouder is in de loop der jaren flink aan verandering onderhevig geweest’, vertelt AXP-oprichter Mario de Laat. ‘Als je kijkt naar onze dienstverlening, dan is IT inmiddels echt de backbone van onze organisatie. Hierdoor is het extra belangrijk dat we op een expert als SoftTech kunnen bouwen.”

Wat onderscheidt SoftTech van andere automatiseringsbedrijven?

Thijs: “ We vinden het ontzettend belangrijk dat al onze mensen optimaal samenwerken met onze klanten. We vertrouwen op in het verleden behaalde rendementen als die passen bij de uitdaging van de klant. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als dat niet nodig is? We weten dat onze mensen hierin hun verantwoordelijkheid nemen. Hun oprechte en geïnteresseerde houding maakt dat ze prettig zijn om mee samen te werken. Begrijpen wat jij nodig hebt, is ons vertrekpunt. Alleen op die manier kunnen we van toegevoegde waarde zijn en een bijdrage leveren aan jouw bedrijfssucces. Daarnaast communiceren wij onze spelregels met de klant. SoftTech staat voor loyaliteit, eerlijkheid, ethiek en kwaliteit. Een klant mag erop vertrouwen dat ons advies altijd het beste is voor onze klanten.”

Wat onderscheidt AXP Adviseurs van boekhoudkantoren?

Mario: “Het antwoord zit eigenlijk al in de vraag verborgen. Boekhoudkantoren helpen ondernemers vooral met de jaarrekening. Bij AXP zitten wij veel meer naast onze klanten, die we begeleiden van start naar groei, volwassenheid en daarna eventueel verkoop. Het gehele traject dat een succesvolle onderneming aflegt kunnen wij begeleiden. Je zou ons kunnen zien als een soort ondernemerscoach. Het is op dit moment – waarin door globalisering en hoogstaande technologie de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen – best lastig om winstgevend te blijven, ongeacht de business waar je in zit. In het verleden kon je met bepaalde bedrijfsactiviteiten járen vooruit, nu is het in steeds meer segmenten lastiger om ‘een winnaar te zijn’, de concurrentie is toegenomen.

Kijk bijvoorbeeld naar disruptieve bedrijven als bol.com en Amazon, daar ondervinden veel ondernemers echt hinder van. Maar let wel: goede ondernemers zien altijd kansen. En dat zijn precies de klanten die wij graag bedienen. Bij ons op kantoor noemen we dat dan ook échte ondernemers: mensen die een visie hebben en daardoor toch kansen weten te benutten. Hun kracht ligt trouwens ook nog in iets anders, namelijk durven erkennen dat je niet overal verstand van hebt. Zo werken wij zelf ook, waardoor het kan zijn dat wij klanten doorverwijzen naar partijen die op bepaalde gebieden meer expertise in huis hebben dan wij. De verwerking van onze diensten gaat veelal digitaal, waardoor wij inmiddels meer te maken hebben met data dan met het boekhoud-vak op zich.”

Waarom heeft AXP Adviseurs voor SoftTech gekozen?

Mario de Laat: “Eerlijk gezegd bestaat de klantenrelatie met SoftTech al sinds 1999. Maar dan heb je het dus echt over een heel andere tijd. AXP is inmiddels zelf een soort softwarebedrijf geworden, met IT als onze ruggengraat. De diensten die SoftTech levert sluiten daar goed op aan; snelle registraties, Cloud systemen en natuurlijk ook databeveiliging, dat zijn taken die je met een gerust hart aan SoftTech kunt overlaten. Vooral die kennis van beveiliging is voor ons van levensbelang. De data van onze klanten moet écht veilig zijn. De helpdesk van SoftTech is altijd goed bereikbaar en daarnaast heeft SoftTech de expertise in huis om bepaalde software op maat te ontwikkelen, die ons in staat stelt onze klanten optimaal te bedienen. Ik hoop dat we nog vele mooie jaren van groei voor de boeg hebben.”

Waarom heeft SoftTech voor AXP Adviseurs gekozen?

Thijs: “AXP Adviseurs verzorgt al meer dan 20 jaar de financiële dienstverlening bij SoftTech. Wat wij bij AXP Adviseurs waarderen is dat wij altijd snel met AXP kunnen schakelen. De samenwerking verloopt echt heel soepel.

Gezamenlijk werken wij nu een mooi project dat de naam “Flowmonitor” draagt. FlowMonitor is de ideale tool om bulk- werkprocessen te beheersen en te monitoren. Denk aan een administratie- of accountantskantoor dat ieder jaar dezelfde werkzaamheden verricht voor een groot aantal klanten. Het afgesproken oplevermoment van het project is de basis waaruit de flow automatisch berekend wordt. Je plant de deadlines en managet de verwachtingen hierom, FlowMonitor rekent dan terug wanneer je bepaalde taken voltooid moet hebben om je deadline te halen. Deze tool is niet alleen geschikt voor AXP Adviseurs. Gezamenlijk willen we met deze tool veel meer administratiekantoren en boekhoudkantoren gemak gaan bieden. Mijn verwachting is dat onze samenwerking de komende jaren nog meer glans gaat krijgen.”

Informatie SoftTech Automatisering

Website SoftTech Automatisering

Softwareontwikkeling support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *