AXP Adviseurs helpt Stichting Cure for Cancer

Cure for Cancer

AXP Adviseurs mag wederom een nieuwe klant verwelkomen. Dit keer wel een heel bijzondere klant: stichting Cure for Cancer. Mario de Laat van AXP: “Wij zijn trots dat wij als financiële dienstverlener onze bijdrage aan stichting Cure for Cancer mogen leveren”.

Waar staat stichting Cure for Cancer voor?

Stichting Cure for Cancer zet zich in voor onderzoek naar prostaat-, blaas- en nierkanker. Met de inkomsten die worden verkregen uit sponsorgelden en donaties worden onderzoekers gefinancierd, die binnen het Amsterdam UMC diverse onderzoeken doen en o.a. hard werken aan het ontwikkelen van betere diagnostische methodes. Het Amsterdam UMC werkt bij de onderzoeken samen met het LUMC in Leiden en het Johns Hopkins Institute in Baltimore.

Door een betere diagnostiek wordt het mogelijk om in de toekomst steeds meer orgaanbesparend te gaan behandelen. De stichting draagt ook zorg voor het verspreiden van kennis, onder andere door middel van publicaties, bij- en nascholing en het houden van- of initiëren van bijeenkomsten.

Het netwerk van stichting Cure for Cancer

De stichting Cure for Cancer werkt samen met het Prostaatkanker Netwerk Nederland-een samenwerking tussen negen ziekenhuizen (Amsterdam UMC, Antoni van Leeuwenhoek, Dijklander Ziekenhuis, Noordwest ziekenhuisgroep, Rode Kruis ziekenhuis, Spaarne Gasthuis, Zaans Medisch Centrum, Ziekenhuis St. Jansdal) en met het Nierkanker Netwerk Amsterdam, een samenwerkingsverband tussen Amsterdam UMC, Antoni van Leeuwenhoek en OLVG. Er zijn besprekingen gaande met het Blaaskanker Netwerk om ook met dit netwerk een regionaal centrum op te zetten.

Financiering onderzoek

De Stichting Cure for Cancer heeft een ANBI status en is volledig financieel afhankelijk van baten uit giften, schenkingen en sponsoring van met name bedrijven en particulieren. De stichting ontvangt namelijk géén subsidies van de overheid voor goede doelen.

Jaarlijks wordt er een liefdadigheidsgala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk georganiseerd. Voor dit Gala kunnen sponsoren tafels kopen voor 6, 8 of 10 personen. Tevens wordt een veiling georganiseerd en worden de gasten in staat gesteld loten te kopen. De veiling- en loterijstukken worden voor het overgrote deel om niet door sponsoren ter beschikking gesteld. Door middel van dit Gala wordt het grootste deel van de inkomsten van de Stichting gegenereerd. In 2022 zal het gala plaatsvinden op zaterdag 10 september 2022 en weer in Grand Hotel Huis ter Duin.

Informatie

Wil je meer informatie over de stichting Cure for Cancer, kijk dan op de website van de stichting of neem contact op met Nelleke Launspach, directeur fondsenwerving en galaorganisatie (M : 06 21 26 12 26 | 06 53 13 96 36)

Over AXP Adviseurs:

AXP Adviseurs wil voor alle echte ondernemers de vertrouwenspersoon en coach zijn. Ondernemers met ambitie, die kansen zien en die willen benutten. Voor (startende) ondernemers, vennootschappen onder firma, stichtingen, DGA-Holdings en werkmaatschappijen (BV’s) en in Nederland gevestigde BV’s met een buitenlandse moedermaatschappij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *