AXP Adviseurs rent de marathon van Rotterdam tegen kanker

Marathon Rotterdam

Gisteren werd de 41e Marathon van Rotterdam georganiseerd. Een team van AXP Adviseurs deed mee aan de TBI Business Estafette Marathon. De estafette marathon is al vele jaren een bijzonder populair onderdeel van de NN Marathon Rotterdam. Vier collega’s lopen hierbij in estafette vorm en leggen zo samen de hele marathon afstand af.  Namens AXP Adviseurs waren Marloes, Patrick, Danny en Mario de topatleten die het klusje moesten klaren. Ze hebben het fantastisch gedaan.

Rennen tegen kanker

Het goede doel van de 41ste NN Marathon Rotterdam was KWF Kankerbestrijding. De deelnemers doneerden maar liefst 765.950 euro. Het geld gaat naar twee projecten:
1. Welke chemotherapie werkt het beste bij uitgezaaide borstkanker?
Voor patiënten met uitgezaaide borstkanker bestaan er verschillende soorten chemotherapie. Het komt helaas vaak voor dat een borsttumor niet op de behandeling reageert. Hierdoor heeft een patiënt wel de bijwerkingen van de behandeling én verliest zij kostbare tijd, voordat er een andere behandeling kan worden opgestart.
Je zou liever willen voorspellen of uittesten welke behandeling het beste is voor welke patiënt, maar die mogelijkheid is er nu niet.
Dr. Dik van Gent (Erasmus MC) wil met zijn onderzoek een methode ontwikkelen die direct de beste chemotherapie voor elke individuele patiënt kan bepalen. Dit zal leiden tot meer genezing en betere kwaliteit van leven.
2. Alvleesklierkanker: chemo vóór of na de operatie?
Volgens de richtlijnen worden alvleesklierkankerpatiënten voor wie een genezende operatie nog mogelijk is, na de ingreep behandeld met chemotherapie. Maar vanwege complicaties, slechte conditie of terugkeer van de kanker, is chemotherapie voor de helft van deze patiënten naderhand geen optie meer.
Chirurg dr. Bas Groot Koerkamp (Erasmus MC) gaat onderzoeken of chemotherapie vóór de operatie de overleving verbetert ten opzichte van ná de operatie. Naar verwachting vergroot chemotherapie vooraf de kans op volledige verwijdering van de tumor. Vanwege de slechte overleving bij alvleesklierkanker is elke stap vooruit een enorme verbetering.
Deze patiëntenstudie wordt uitgevoerd door heel Nederland: in totaal zullen 15 ziekenhuizen 378 patiënten voor het onderzoek werven.

Marathon Rotterdam 2023

Volgend jaar wordt de marathon op 15 en 16 april georganiseerd. AXP Adviseurs zal daarbij uiteraard aanwezig zijn. Doe je ook mee? Houd de website in de gaten.

Tot volgend jaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *