Cure for Cancer Gala 2022

Als betrokken partner van stichting Cure for Cancer mochten wij afgelopen zaterdag samen met honderden andere gasten het Cure for Cancer Gala 2022 in Grand Hotel Huis ter Duin bijwonen. Het thema dit jaar was “Ik hou van Holland”. Galadirecteur Nelleke Launspach mocht aan het einde van de avond een mooie cheque van € 688.500,- in ontvangst nemen. De avond kende vele hoogtepunten, diverse artiesten zoals Twips, de 15 jarige violist Marcel Sutedja, het orkest Jamento, Bryan B en Victor Mids traden voor ons op. Presentatrice en tevens ambassadeur Karin Bloemen opende de feestavond. Uiteraard bracht zij diverse Hollandse liedjes ten gehore onder begeleiding van het orkest Jamento.

Kavelveiling

Ook tijdens dit gala werd een grote kavelveiling georganiseerd. Diverse sponsors hadden tientallen spectaculaire kavels ter beschikking gesteld. Karin en Victor lieten zich veilen zodat gasten op hen konden bieden voor een privé optreden of om een bedrijfsevenement op te fleuren. Andere voorbeelden van kavels waren een akoestische vleugel, een Rolex horloge, lunch- en dinerarrangementen in diverse hotels, juwelen en kunstobjecten, een cruise naar de Fjorden en compleet verzorgde vakanties naar Gambia, Saba, Bonaire, Tunesië, Curaçao en St. Eustatius. De kavels werden op een perfecte wijze door veilingmeester Benthe van Veggel- Tupker geveild. Tijdens het gala werden ook 1000 enveloppen beschikbaar gesteld met daarin een certificaat van € 65 dat een uur onderzoek naar prostaat-, nier- en blaaskanker vertegenwoordigt.

Ook dit jaar was de opbrengst weer geweldig. Het bestuur en organisatieteam dankten de aanwezigen voor alle bijdragen, waarmee innovatieve onderzoeken voor patiënten met kanker worden gesteund.

Over Stichting Cure for Cancer

Stichting Cure for Cancer zet zich in voor onderzoek naar prostaat-, blaas- en nierkanker. Met de inkomsten die worden verkregen uit sponsorgelden en donaties worden onderzoekers gefinancierd, die binnen het Amsterdam UMC diverse onderzoeken doen en o.a. hard werken aan het ontwikkelen van betere diagnostische methodes. Het Amsterdam UMC werkt bij de onderzoeken samen met het LUMC in Leiden en het Johns Hopkins Institute in Baltimore.

Door een betere diagnostiek wordt het mogelijk om in de toekomst steeds meer orgaanbesparend te gaan behandelen. De stichting draagt ook zorg voor het verspreiden van kennis, onder andere door middel van publicaties, bij- en nascholing en het houden van- of initiëren van bijeenkomsten.

Zie ook ons artikel op ons website.

Meer informatie over Cure for Cancer.