Efficiënt robotiseren, AI en waardevolle managementrapportages bij AXP Adviseurs

AXP AI

In de huidige 24/7 draaiende economie wordt van bedrijven verwacht dat ze continu beschikbaar zijn en onmiddellijk kunnen leveren. Deze verwachtingen worden op hun beurt ook gesteld aan dienstverleners en leveranciers door bedrijven zelf. Het is dan ook niet verrassend dat ondernemers real-time financieel inzicht verlangen van hun financiële dienstverleners. In een ‘always on’-economie worden we gevraagd constant paraat te zijn.

Waardecreatie door middel van robotisering en AI

De ambitie van AXP Adviseurs is om waarde te creëren voor onze klanten. Wij begrijpen dat de financiële administratie niet langer alleen draait om het bijhouden van cijfers en documenten. Het draait om het leveren van strategische inzichten en waardevolle ondersteuning aan onze klanten om hun verdienmodel te optimaliseren. In plaats van simpelweg gegevens te verwerken, zijn we geëvolueerd tot een data-driven bedrijf dat deze gegevens met behulp van robotisering en AI transformeert tot bruikbare informatie

Financiële dienstverleners staan vandaag de dag voor een cruciale uitdaging: hoe kunnen ze waarde blijven creëren voor hun klanten in een steeds veranderende en krapper wordende arbeidsmarkt? In dit tijdperk van digitale transformatie en technologische vooruitgang hebben veel bedrijven hun financiële administratie uitbesteed aan gespecialiseerde dienstverleners om hun concurrentiepositie te versterken. AXP Adviseurs is een perfect voorbeeld van zo’n dienstverlener waarbij de adviseurs robotisering en kunstmatige intelligentie (AI) doelmatig inzetten voor onze klanten.

Robotisering heeft ons ook geholpen om de nauwkeurigheid en efficiëntie van onze diensten te verbeteren. Routinetaken zoals factuurverwerking worden nu uitgevoerd door geautomatiseerde systemen, waardoor menselijke fouten tot een minimum worden beperkt. Dit betekent dat onze klanten kunnen vertrouwen op betrouwbare financiële gegevens, wat essentieel is voor een succesvol bedrijfsbeheer.

Bovendien hebben we onze klanten geholpen om kosten te besparen. Dankzij robotisering en AI kunnen we tijdrovende en arbeidsintensieve taken sneller en kostenefficiënter uitvoeren. Dit stelt bedrijven in staat om hun resources op strategische gebieden in te zetten en te groeien zonder te worden beperkt door administratieve lasten.

De nieuwste innovaties van AXP zijn robotisering van het administratieve proces en de introductie van relevante managementrapportages in ondernemerstaal, inclusief verhelderende ‘graphics’ en toelichtingen. We hebben de cijfers van gisteren onder controle en richten extra energie op de kansen die zich morgen voordoen. Samen kunnen we aanzienlijke voordelen behalen.

Robotisering van het administratieve proces

Keer op keer dezelfde digitale handelingen verrichten is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig is het mogelijk om deze automatiseringen in processen te realiseren met behulp van digitale robots die repetitieve taken uitvoeren, voorgeprogrammeerd en met totale veiligheid. AXP combineert in samenwerking met Lyanthe administratieve – en boekhoudkundige kennis met robotisering en neemt zo administratieve taken uit handen. AXP kan daardoor in het belang van de klant en van het kantoor zelf efficiënter en sneller werken én het levert ons meer werkplezier op.

Met AXP Adviseurs aan het roer opent er een wereld van mogelijkheden. Wij robotiseren inkomende en uitgaande facturen tot boekingsvoorstellen, met aandacht voor regelniveau waar nodig. We maken gebruik van een centrale leveranciersdatabase en boekingsregels per sector, waarbij we sturen op uitzonderingen over alle administraties heen. Onze geavanceerde software verbetert de datakwaliteit en optimaliseert het traditionele werkproces.

Dit betekent dat zowel uw medewerkers als de onze zich kunnen concentreren op taken die écht motiveren: het aangaan van contact met de klant en waarde toevoegen door echte problemen op te lossen. En dit alles zonder verstrikt te raken in repeterend administratief werk.

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is dit een waardevol onderscheidend aspect voor u en AXP Adviseurs, waarin het vinden en binden van talent een uitdaging is. En als het talent eenmaal is gevonden, verloopt het inwerkproces ook vlotter, omdat de robot via AXP veel van de administratieve werkzaamheden op zich neemt.

Managementrapportages

In veel organisaties komt het regelmatig voor dat ze vastlopen in een staat van stilstand of gebrek aan vooruitgang. Dit stagnatieprobleem wordt onder andere vaak veroorzaakt door een gebrek aan een objectief inzicht in het de actuele staat van de onderneming.

Bij AXP Adviseurs begrijpen we dat het opstellen van managementrapportages die inzicht geven in het verdienmodel van een klant van cruciaal belang is. Deze rapportages fungeren als krachtige instrumenten om onze klanten te ondersteunen bij het begrijpen, optimaliseren en beheren van hun bedrijfsprestaties. Wij stellen rapportages op waar de ondernemer echt iets aan heeft. Om de bruikbaarheid te garanderen voldoen de managementrapportages aan deze drie pijlers:

  1. Rapporteren in ondernemerstaal:
    • Verhelderende grafieken en automatische uitleg bij cijfers maken de rapporten toegankelijk.
  2. Jaarprognose module:
    • Simuleert waar de onderneming zal landen aan het einde van het jaar, waardoor we samen nadenken over de toekomst.
  3. Dynamische analysemodules:
    • Bieden extra maatwerk door de cijfers echt tot leven te brengen, met inzicht in klanten, leveranciers, aankopen en brutomarges.

Benieuwd wat AXP Adviseurs voor u kan betekenen? Wij gaan graag het gesprek met u aan. Bij AXP Adviseurs streven we ernaar waarde te creëren voor onze klanten, begrijpend dat financiële administratie tegenwoordig verder gaat dan enkel cijfers bijhouden.