UBO’s nog niet ingeschreven? Doe het vóór 27 maart

Heb je een brief van de Kamer van Koophandel ontvangen om jouw organisatie(s) in het UBO-register in te schrijven?
Doe dit dan uiterlijk voor 27 maart 2022 om een boete te voorkomen. Heb je al actie ondernomen, dan hoef je dit bericht niet verder te lezen.

Waarom UBO?

UBO staat voor Ultimate Beneficial Owners, zeg maar de mensen die aan de touwtjes bij organisaties in Nederland trekken. Het doel van het UBO-register is dat mensen zich niet kunnen verhullen achter juridische entiteiten om bijvoorbeeld fraude te plegen, geld wit te wassen of terrorisme te financieren. Poortwachters zoals bijvoorbeeld banken en notarissen kunnen jouw UBO-opgave raadplegen bij het aangaan van een zakelijke relatie of het verlenen van diensten.

Wie is de UBO?

De UBO is de natuurlijk persoon die:

  • meer dan 25 procent van de aandelen houdt of stemrecht heeft; of
  • meer dan 25 procent eigendomsbelang in een onderneming heeft; of
  • de feitelijke zeggenschap over de onderneming of instelling heeft.

Het UBO-register komt voort uit Europese regelgeving. Het niet volledig of tijdig registreren wordt gezien als een economisch delict en kan leiden tot het opleggen van een boete.

Meer weten over het registeren van uw UBO?

Om de UBO in te schrijven ga je naar www.kvk.nl/ubo. In bijgaand filmpje tref je meer informatie over de registratie van een UBO.

Heb je over het registreren van de UBO hulp of extra informatie nodig? Geen enkel probleem, neem dan tijdig met ons contact op. Het is zo de 27e!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *