IBAN-naam check portal nu ook voor MKB bedrijven beschikbaar

IBAN-naam check

De Utrechtse fintech SurePay heeft onlangs de IBAN-Naam Check Portal gelanceerd. Via de Portal kunnen bedrijven snel, efficiënt en 24 uur per dag controleren of ze de juiste betaalgegevens van een klant, leverancier of medewerker hebben. Daarmee helpt SurePay fraude op te sporen en vergissingen te voorkomen.

Wat is een IBAN naam check portal?

Een IBAN check portal is een online platform dat IBAN nummers valideert en controleert op juistheid. Het is bedoeld om te helpen bij het verzekeren van correcte gegevens voor overboekingen en te voorkomen dat transacties worden geweigerd vanwege foutieve IBAN nummers.

In de IBAN-Naam Check Portal controleren organisaties binnen een paar seconden of naam en rekeningnummer overeenkomen, of een nieuwe klant zich registreert met een zakelijke of particuliere rekening, of een rekening vervallen is en of de klant is overgestapt naar een andere rekening. Daarnaast zijn er extra features beschikbaar, zoals de Company ID check (KvK nummer en later ook BTW-nummer) zodat nog duidelijker is of het bedrijf de juiste rekeninghouder is.

Nu voor alle MKB bedrijven beschikbaar

Veel kleinere bedrijven hebben de IBAN-Naam Check nog niet ingebouwd. Vooral omdat ze die veel minder vaak nodig hebben. Daarnaast hebben ze vaak ook niet altijd de IT-capaciteit om API’s te integreren. Daarom heeft SurePay nu een oplossing die ook geschikt is voor ondernemers met een minder grote (IT-)capaciteit.

Het gebruik van een IBAN check portal is nuttig voor internationale geldovermakingen, omdat het helpt om verkeerde of ongeldige IBAN nummers te identificeren en te voorkomen dat transacties worden geweigerd of vertraagd.

Hoe werkt de online IBAN-Naam Check portal van SurePay?

Om echt iedereen zoveel mogelijk ruimte te bieden bij de online IBAN-Naam Check Portal heeft SurePay een volledig beveiligde omgeving gebouwd. Zo heb jij altijd de juiste informatie voor de hoogste veiligheid én privacygarantie. Zodra je een account aanmaakt en een abonnement afsluit, heb je toegang tot de volledig beveiligde portal van SurePay. Hier kun je elke dag, waar en wanneer je maar wilt, je IBAN-Naam Checks uitvoeren. Zonder dat je daarvoor een API hoeft in te bouwen, of andere (dure) software hoeft aan te schaffen.

Meer informatie vind je op de website van Surepay.