Waarom is een ondernemingsplan belangrijk?

AXP Ondernemersplan

Wanneer je een onderneming begint dan start je met het maken van een reis. Het schrijven van het ondernemingsplan is de voorbereiding van die reis. Ook hier heb je een bestemming in gedachten. Met een belangrijk verschil: in dit geval moet je de mensen – je beoogde klanten, de bank, financier, etc. – meenemen in je reis. Je moet ze vertellen wat je gaat doen. Waar je heen wil en wat je daarvoor nodig hebt. En omdat je geld moet verdienen: de begroting. Hoe groot is je investering; hoeveel geld breng je zelf in en hoeveel moet je lenen? Wat zijn je inkomsten en wat is je beoogde omzet?

Je schrijft een ondernemingsplan in de eerste plaats voor jezelf. Je ondernemingsplan is een levend document, waar je elk jaar een nieuwe versie van schrijft. Als je groeit met je onderneming: hoe ga je de groei in goede banen leiden? Heb je extra handen nodig? Als je iemand in dienst neemt, is dat een nieuwe investering. En je begint natuurlijk met de evaluatie van het afgelopen jaar. Wat ging er goed? Wat kan anders? Kloppen de tarieven nog? En altijd leuk: welke nieuwe plannen heb je in gedachten? Waar wil ik naartoe met de onderneming?

AXP Adviseurs als coachend klankbord

Een ondernemingsplan hoort bij goed ondernemerschap. Het geeft je houvast en doelen. Het helpt je ook bij je ambitie voor waar je over pakweg 5 jaar wil staan met je onderneming. Voor de financiële onderbouwing van je doelen is het fijn als je met ons als coachend klankbord kunt sparren. Een ondernemerscoach die je ondernemerschap naar een hoger niveau helpt te tillen door de juiste kritische vragen te stellen.

Wij helpen graag MKB bedrijven om dit plan verder uit te werken en te onderzoeken of het idee levensvatbaar is. Wij zijn immers ook op onze zolderkamer begonnen en weten waar jij als ondernemer op moet letten!

Over AXP Adviseurs

AXP Adviseurs is aangesloten bij het NOAB. De Nederlandse orde van administratie- en belastingconsulenten is een branchevereniging voor administratie- en belastingadvieskantoren in het MKB segment. Het NOAB kwaliteitskeurmerk geldt als norm in de branche en wordt alleen aan kantoren toegekend die zich richten op kwaliteit en voldoen aan de eisen die aan het keurmerk worden gesteld.

Meer informatie en nieuws over NOAB

AXP Bedrijfsadvies, consultancy & coaching

Contactgegevens AXP Adviseurs