AXP Adviseurs, een erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs

ELHBO

Onlangs is AXP Adviseurs een erkend stagebedrijf voor stages in het hoger HBO onderwijs geworden. Stichting ELBHO erkent als onafhankelijke erkenningsinstituut stagebedrijven in het hoger onderwijs. Zij hebben samenwerkingsverbanden met verschillende hogescholen en universiteiten. Deze onderwijsinstellingen in het hoger onderwijs hechten waarde aan stagebedrijven waarvan de kwaliteit is geborgd door een onafhankelijke organisatie, zoals Stichting ELBHO.

Waarom zijn wij een erkend stagebedrijf geworden?

Ons bedrijf openstellen voor stagiairs omdat iedereen dat doet of omdat het fijn is om voor een bepaalde periode extra handjes te hebben? Dat is wat ons betreft absoluut de verkeerde motivatie!

AXP vindt het begeleiden van stagiairs juist erg belangrijk. We hebben er namelijk alle belang bij dat er voldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar is voor de branche waarin wij actief zijn. De stagiair wordt via een stageplek vertrouwd gemaakt met de werkzaamheden en de markt waar wij ons op richten. Een stagiair heeft vaak ook een andere kijk op zaken, kan iets meer afstand nemen en kan daardoor met verfrissende ideeën komen.

Als je bij AXP Adviseurs stage loopt, ben je eigenlijk geen stagiair. Een stagiair is voor ons gewoon een volwaardige collega met eigen werkplek, een eigen inlog, een eigen telefoonnummer en uiteraard een eigen e-mailadres. De onboarding van een stagiair is voor dus hetzelfde als iedere andere collega. Dat zegt wel iets over hoe serieus wij studenten nemen.

Voor welke opleidingen hebben we een erkenning?

AXP Adviseurs heeft 22 erkenningen gekregen. Natuurlijk voor accountancy opleidingen en opleidingen zoals finance, tax en advice, maar ook voor opleidingen zoals commerciële economie, bedrijfskunde, communicatie en human resource management. Kijk voor meer informatie over het erkend stagebedrijf op de website van stichting ELBHO. Wil je meer over ons als stagebedrijf weten, neem dan met Wim Halverhout contact op.